Toegang aanvragen voor onderzoek

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht faciliteert in het doen van onderzoek door medewerkers en studenten. Onderzoek kan plaatsvinden in de tuin zelf maar ook in de Tropische kassen, waar onderzoekskassen beschikbaar zijn. Middels het formulier onderaan deze pagina kun je hier toegang voor aanvragen. Lees eerst de verschillende mogelijkheden, voorwaarden en richtlijnen.  

Tijdsloten

In het aanmeldformulier kunnen onderstaande tijdsloten gekozen worden: 

  • werkdagen van 7:00 – 18:00 uur
  • werkdagen en weekenddagen van 7:00 -18:00 uur

Iedereen die buiten de reguliere openingsuren van de Tuinen werkt (10.00-16.30 uur), wordt nadrukkelijk verzocht niet langer in de Tuinen te blijven dan noodzakelijk en rechtstreeks van en naar de in- of uitgang te lopen. Daarnaast geldt de richtlijn met betrekking tot het veilig alleen werken binnen de UU.

Toegang tot de Tuinen buiten

In het formulier kun je aangeven of je toegang wilt tot de Tuinen buiten of de Kassen. Indien je toegang tot de Tuinen buiten wilt, geef dan aan of toegang via de hoofdentree voldoende is of dat toegang via de Harvardlaan (dienstingang) noodzakelijk is. Wanneer je op de optie 'Tuinen buiten' klikt ontvouwt zich een submenu waarin je dit kunt aangeven.

Toegang tot de Kassen

Voor studenten en medewerkers die in de Kassen onderzoek willen doen, zijn er diverse mogelijkheden afhankelijk van de werkzaamheden:

  • Toegang tot de algemene zone van de onderzoekskassen
  • Toegang tot de PMI zone
  • Toegang tot beide zones

Wanneer je op de optie 'Kassen' klikt, ontvouwt zich een submenu met deze drie opties. NB. Iedereen die in of bij de Kassen werkt, vragen wij de Tuinen enkel via de dienstingang aan de Harvardlaan te betreden.

Kennismaking en autorisatie schuifpoort

Na het indienen van de onderzoeksaanvraag neemt hortulanus Gerard van Buiten of manager van het kassencomplex Roel Vonk contact op met de onderzoeker(s) voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek wordt toegang gegeven voor het openen van de schuifpoort aan de Harvardlaan. Dit kan met je eigen campuskaart.

Start en Afronding van het onderzoek

Na het kennismakingsgesprek en akkoord voor het faciliteren kan het onderzoek ingepland worden. De start en einddata hierbij zijn belangrijk om in acht te houden omwille van het efficiënt kunnen inplannen van het onderzoek dat wij faciliteren. Bij afronding wordt verwacht dat de locatie waar het onderzoek heeft plaatsgevonden in dezelfde staat wordt opgeleverd als bij aanvang, eventuele schade aan techniek, inboedel of infrastructuur dient te worden gemeld waarbij eventuele kosten voor vervanging of reparatie verhaald worden op de gebruiker.

Onderzoeksmogelijkheden verkennen

Wil je eerst de mogelijkheden voor onderzoek in de Botanische Tuinen verkennen? Ook dat kan middels het aanmeldformulier. Wanneer je op de optie 'Ik wil de onderzoeksmogelijkheden eerst verkennen' klikt, volgt er een tekstvlak waarin je kunt aangeven om wat voor onderzoek het gaat en wat je daarvoor nodig hebt.