Activiteiten speciaal voor Vrienden

Voor onze Vrienden organiseren we elk jaar een aantal exclusieve activiteiten. Je vindt hier het programma voor 2024. Vrienden ontvangen per e-mail een uitnodiging voor elke activiteit. Nog geen Vriend? Word dan vandaag nog Vriend en draag bij aan belangrijke projecten rond natuureducatie en biodiversiteit in de Botanische Tuinen.

Ik word Vriend
Hortulanus Gerard van Buiten geeft rondleiding
Vriendenmiddag 2023

Zaterdag 25 mei 2024
Vriendenmiddag

Tijdens deze Vriendenmiddag op 25 mei vertelt historicus Armand Heijnen – auteur van het boek ‘Bloeiende wetenschap’ over 375 jaar Botanische Tuinen - ons meer over de rijke geschiedenis van de botanie aan onze universiteit. Aansluitend gaan we in groepen uiteen en zullen collega's Nick Meijdam, Connor Smith en enkele van onze vaste rondleiders ons rondleiden in verschillende tuindelen. We sluiten de middag af met een borrel. 

Datum: zaterdag 25 mei 2024
Aanvang: 13:30 uur
Locatie: Botanische Tuinen - start in de Serre (Tropische kassen)

Programma:
13:15 uur          Inloop met koffie/thee
13:30 uur          Welkomstwoord
13:45 uur          Lezing Armand Heijnen
14:45 uur          Rondleidingen
15:45 uur          Borrel
17:00 uur          Einde

Deze middag is exclusief voor onze Vrienden. Zij hebben per e-mail een uitnodiging voor deze middag ontvangen. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: dat kan door een e-mail te sturen aan vrienden.botanischetuinen@uu.nl. Je ontvangt dan een bevestiging (tevens toegangsbewijs) voor deze middag.

Meer informatie en aanmelden
hand met penseel die bloem natekent op papier

Maandag 21 oktober 2024
Botanisch aquarelleren voor Vrienden

Wegens succes herhaald: deze workshop botanisch aquarelleren onder leiding van botanisch kunstenaar Marloes Vreeburg. Tijdens deze workshop ga je samen met maximaal 9 andere cursisten zelf aan de slag. Je doorloopt het hele proces: van het kiezen van je plant tot schetsen en aquarelleren. En natuurlijk krijg je steeds tips en handvatten aangereikt. Noteer de datum alvast in de agenda. Meer informatie en link om aan te melden volgen.

Fort Hoofddijk

Zondag 10 november 2024
Rondleiding Fort Hoofddijk

De Botanische Tuinen bevinden zich op en rond Fort Hoofddijk: een van de werken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie én Unesco Werelderfgoed. Deze zondag is er exclusief voor onze Vrienden een (korte) rondleiding door het Fort. Noteer de datum alvast in de agenda. Meer informatie en link om aan te melden volgen.

Nog veel meer activiteiten

Natuurlijk is er nog veel meer moois te beleven in de Tuinen. In de agenda vind je een overzicht van alle activiteiten, cursussen, speurtochten voor kinderen en nog veel meer.

Naar de volledige agenda