Toegankelijkheid

De Botanische Tuinen zijn, met uitzondering van delen van de Rotstuin, goed toegankelijk voor mensen met een handicap. Zowel in het Entreegebouw als in de Tropische kassen is een invalidentoilet aanwezig.

Leenrolstoelen in de Botanische Tuinen

Leenrolstoel

Voor mensen die slecht ter been zijn maar geen eigen rolstoel meenemen, is een aantal leenrolstoelen beschikbaar die je met een muntje van € 1,- kunt lenen. De rolstoelen kunnen van tevoren niet gereserveerd worden. Deze rolstoelen zijn eenvoudig en voor het comfort is het te adviseren zelf een kussentje mee te nemen. Houd er ook rekening mee dat ze verhoogd zijn en vrij zwaar om te duwen.

Verhoogde plantenbakken

In de Ontdektuin is een aantal specifieke aanpassingen gedaan om een bezoek voor mensen met fysieke beperkingen te faciliteren. Zo zijn er verhoogde plantenbakken zodat je ook vanuit de rolstoel de planten kunt voelen en van dichtbij kunt zien. Verder zijn de paden afgewerkt met een lichte schelpenverharding die contrasteert met de donkere tikranden, waardoor slechtzienden de paden beter kunnen volgen.

Begeleiding

Hulphonden zijn welkom en begeleiders van personen in het bezit van een geleidekaart betalen geen toegang. Personen die een rolstoel begeleiden die niet zelfvoorzienend is, hebben gratis toegang.

Mensen in scootmobiel bezoeken de Kassen