La Tentina

Locatie voor evenement La Tentina in de Botanische Tuinen met 2 geschadelde witte tenten op het evenementengrasveld

Op zoek naar een locatie voor een groter evenement? Daarvoor bieden wij La Tentina. Deze twee geschakelde witte tenten bevinden zich op ons evenementengrasveld vooraan in de Tuinen. Het veld beschikt over een eigen entreehek aan de Budapestlaan. In combinatie met La Tentina is het veld zeer geschikt voor zomerborrels en BBQ's voor de hele familie of jouw organisatie.
 

Algemene beschikbaarheid

La Tentina is momenteel voor groot onderhoud terug bij de leverancier en keert terug op een andere locatie dan voorheen. In verband met een grote verandering van het Botanische Tuinen terrein zal La Tentina dichterbij de hoofdingang komen te staan. Ons doel is om vanaf 1 juli 2024 La Tentina weer te kunnen verhuren op de nieuwe locatie in de Tuinen.

Capaciteit La Tentina 

De ruimte staat standaard in caféopstelling voor 60 personen binnen en 40 personen buiten. Als een andere opstelling gewenst is, kun je dit zelf klaarzetten of met ons Office overleggen of dit geregeld kan worden. Hier zijn mogelijk extra kosten aan verbonden. Na afloop dien je de ruimte weer in standaardopstelling achter te laten.

 • Totaal 75m2 binnenruimte
 • La Tentina bestaat uit 2 gekoppelde tenten: de 'kleine tent' heeft 3 gesloten wanden van 5 meter per wand (ongeveer 25m2) en de 'grote tent' heeft 5 gesloten wanden van ieder 5 meter per wand (ongeveer 50m2)
 • De 3 wandzeilen aan het terras zijn geheel te openen

Voorzieningen La Tentina & het evenementenveld

 • Bar, tafels, stoelen en enkele hoge tafels met barkrukken
 • Enkele grote parasols
 • Op het evenementenveld zijn enkele grote picknicktafels (max. 6 personen per tafel) en een aantal stalen banken aanwezig
 • Lees meer over de aanwezige Stretchtent
 • Stroom aanwezig voor bijvoorbeeld het opladen van een laptop of telefoon
 • Wi-Fi internet

Borrels en BBQ's

Vanaf 16:30 uur kun je La Tentina en het evenementenveld ook huren voor een borrel en/of BBQ.

Interesse?

Vul het aanvraagformulier in om La Tentina en het evenementenveld aan te vragen. Je ontvangt vervolgens een e-mail van ons reserveringsteam over de beschikbaarheid en huurtarieven.

Catering

Onze huiscateraar Botanica Catering verzorgt heerlijke koffie en thee, lekkernijen, lunch, borrel, een uitgebreid buffet of een BBQ. De ruimte is in de avond enkel te huur met inzet van onze huiscateraar. Rachel de Groot en Berry Dirven van Botanica Catering denken graag met je mee over de mogelijkheden voor je event en maken een persoonlijke offerte. Je kunt daarvoor, indien La Tentina beschikbaar is, zelf contact met ze opnemen. 

 • Studenten aan picknicktafel bij De Buitenhuiskamer
 • Openluchtbioscoop in de Botanische Tuinen tijdens de Sharing Days 2022