Tropische kassen

Tropische kassen

In de Tropische kassen vind je écht tropische planten. In de koude of subtropische kas vind je kuipplanten of 'Kaapse gewassen' zoals Sinaasappel en Brugmansia. Een deel van de beplanting is hier vast, maar een groot deel van de kuipplanten gaat 's zomers naar buiten. Daarnaast staan in de centrale hal veel succulenten.

In de grote kas wordt de temperatuur constant op circa 21 graden Celsius gehouden bij een luchtvochtigheid van overdag rond 55 procent en 's nachts ongeveer 95 procent. Je vindt er onder meer Cacao, Papaya en liaansoorten.

Verder zijn er nog drie collectiekasjes met voornamelijk orchideeën en bromelia's. In de klimmersgang vind je onder meer diverse soorten Passiebloem en andere bloeiende, tropische klimmers. En in de Vlinderkas kun je de prachtigste tropische vlinders bekijken.

Afscheid

De dierentuinregels voor het houden van dieren zijn strenger geworden. Het is lastig voor ons om aan al deze regels te voldoen. Daarom is besloten afscheid te nemen van de Roelroels in de Kassen, evenals de kikkers en hagedissen in de vitrines.

Veelgestelde vragen

En de vissen in de vijvers in de Tropische kas dan?
De vissen in de verschillende vijvers in de Kassen zijn door bezoekers losgelaten. We zorgen goed voor de vissen en houden het aantal op peil.

Waar zijn de roelroels en kikkers en hagedissen naartoe gegaan?
De dieren hebben een andere plek gekregen waar goed voor ze gezorgd wordt en er geen dierentuinvergunning nodig is om ze te houden. De vrij levende boomkikkersoorten in de Kassen houden we en worden goed verzorgd.

Wat doen jullie met de vlinders?
De vlinders blijven, maar we richten ons vanaf 2024 vooral op vlinders uit de neotropen, hetzelfde gebied waar we ons met onze plantencollectie in de Kassen op focussen.