Vrijwilligers

De 25 medewerkers van de Botanische Tuinen krijgen hulp van veertig vrijwilligers die onder andere als gastvrouw dan wel gastheer onze bezoekers ontvangen en verantwoordelijk zijn voor de kaart- en winkelverkoop. Daarnaast zijn bijna vijftig vrijwilligers behulpzaam bij het onderhouden van de tuin, het schilderen van bankjes of het maken van voorzieningen voor het publiek.

Vrijwilliger worden

Wil je als vrijwilliger in de tuin helpen, dan zijn er diverse mogelijkheden.
Voor tuinwerk zijn wij op zoek naar zelfstandige vrijwilligers die minimaal een dagdeel, maar liever een hele dag kunnen komen werken.
Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met Gerard van Buiten (g.vanbuiten@uu.nl).
Ook voor de balie zoeken wij regelmatig gastvrouwen en -heren. Ben je hierin geïnteresseerd, neem dan contact op met Christine den Das (c.dendas@uu.nl​).

NB. OP DIT MOMENT HEBBEN WE VOLDOENDE VRIJWILLIGERS VOOR ZOWEL TUINWERK ALS DE BALIE

Rondleiders

Voor groepen is het mogelijk rondleidingen aan te vragen. Specifiek voor rondleidingen zijn circa dertig speciaal opgeleide rondleiders beschikbaar die we regelmatig bijscholen. Ook voor deze groep zoeken wij geregeld naar aanvulling. Heb je hier belangstelling voor, neem dan contact op met Nick Meijdam (n.a.j.meijdam@uu.nl) of Christine den Das (c.dendas@uu.nl​).

Wat kun je als vrijwilliger verwachten?

Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers en geven er graag iets voor terug.

- gratis toegang tot de Botanische Tuinen

- reiskostenvergoeding

- speciaal voor vrijwilligers georganiseerde bijeenkomsten.