Tuincafé Botanica en winkel

Bezoeker koopt wat te eten of te drinken bij het Tuincafé Botanica in de Botanische Tuinen Utrecht

Tuincafé Botanica is als lunchen in het verre buitenland. Gevestigd in het entreegebouw van de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park, kijk je vanuit het zonnige terras uit op een van de grootste rotstuinen van Europa en het historische Fort Hoofddijk. Omringd door de adembenemende botanische wildernis is Tuincafé Botanica misschien wel het best bewaarde geheim van Utrecht.

Lunch en lekkernijen

Geniet van heerlijke biologische broodjes en goudeerlijke koffie op het zonnige terras of laat je verrassen met onze soep en salade van de dag.

Reserveer een picknicktas

Of laat je lunch inpakken voor een picknick in de tuinen! Reserveer deze vegetarische picknicktas een dag vooraf via info@tuincafebotanica.nl.

Openingstijden

Het Tuincafé is van 1 maart tot 1 december elke dag geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Voor de lunch is de keuken geopend tussen 12.00 en 15.00 uur.

Reserveren

Het reserveren van een tafel in het Tuincafé of op het terras is helaas niet mogelijk. Indien je met een groep catering wenst te gebruiken, willen wij je vragen dit ruim van tevoren te melden. Indien gewenst kunnen wij een ruimte voor je reserveren. Je kunt ook het Tuincafé huren voor een receptie of borrel vanaf 16.30 uur (na sluitingstijd van de Tuinen).

Meer informatie over Botanica Catering op www.tuincafebotanica.nl

Winkel

Onze winkel in het Entreegebouw is de plek om je bezoek compleet te maken. Wij verkopen boeken, waaronder een aantal exclusieve titels, en tal van leuke souvenirs voor jong en oud. Je vindt bij ons ook bijzondere buitenplanten en (biologische) zaden om zelf aan de slag te gaan in je tuin. Let op, er zijn ook vaak hele leuke kortingsacties!

Grote boekenkast met boeken in Entreegebouw Botanische Tuinen met een stukje van de Entreebalie