Onderzoek en onderwijs

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht zijn de grootste academische botanische tuin van Nederland. Het is een van de drie overgebleven academische tuinen in Nederland die direct verbonden zijn aan het onderzoek en onderwijs van hun universiteit.

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht staan voor wetenschappelijke expertise op het gebied van plantenwetenschappen en de evolutie en ecologie van planten. We faciliteren diverse onderzoeksprojecten, zowel van wetenschappers binnen als buiten de Universiteit Utrecht. Ook zijn de Tuinen een plek voor (universitair) onderwijs.

In 2022 starten we met onze eigen onderzoeksgroep in samenwerking met onder andere de departementen Biologie, Wiskunde, Informatiewetenschappen en het Centre for Complex Systems Studies. Hiermee bouwen we aan essentiële kennis op het gebied van biodiversiteit en ecosysteemdiensten. Met de onderzoeksgroep slaan we een brug tussen het academische onderzoek van de universiteit en het publiek dat naar de Tuinen komt. Meer informatie volgt binnenkort op onze site!