Vriend worden


De incasso van je bijdrage vindt jaarlijks plaats in de tweede helft van januari.

We gaan over op duurzame passen die eenmalig worden uitgereikt. In februari ontvangen alle Vrienden een brief waarmee de pas eenmalig kan worden opgehaald in de Entree van de Tuinen. Heb je aangegeven dat je de bijdrage zelf overmaakt, dan vragen we je in deze brief ook om je bijdrage te voldoen.

Word je in de loop van het jaar Vriend, dan ontvang je zo snel mogelijk je pas. Tot die tijd kun je gebruik maken van de bevestigingsmail die je ontvangt. De incasso wordt uitgevoerd aan het begin van de maand die volgt op je aanmelding.

Wordt je na 1 september Vriend, dan betaal je pas het volgende jaar.

Vriend worden

NB. De voorwaarden voor de huidige Steunvrienden wijzigen per januari 2022.

Geef je hier op als Vriend

Vanaf € 35,- per (kalender)jaar ontvang je een Persoonlijke Vriendenpas die je gedurende openingstijden gratis toegang tot de tuin geeft (kinderen t/m 12 jaar hebben altijd gratis toegang). Wij houden je op de hoogte van het reilen en zeilen van de Tuinen en je kunt (tegen kostprijs indien van toepassing) meedoen aan speciale vriendenactiviteiten zoals een cursus Botanisch tekenen of exclusieve rondleidingen. Wij nodigen je bovendien graag uit voor een jaarlijkse Vriendendag. Daarnaast kun je tijdens het jaarlijkse Voorjaarsweekend 3 zakjes zaden van planten uit onze eigen tuin uitzoeken (uit 10 soorten, op is op). Ook krijg je korting op geselecteerde cursussen en workshops uit het reguliere aanbod (dit aanbod kan wisselen).

Vanaf € 50,- per (kalender)jaar krijg je een Persoonlijke Vriendenpas Plus waarmee je gedurende de openingstijden altijd met een introducé(e) gratis toegang hebt tot de tuin (kinderen t/m 12 jaar hebben altijd gratis toegang). Wij houden je op de hoogte van het reilen en zeilen van de Tuinen en je kunt (tegen kostprijs indien van toepassing) meedoen aan speciale vriendenactiviteiten zoals een cursus Botanisch tekenen of exclusieve rondleidingen. Ook voor vriendenactiviteiten mag je een introducé(e) meenemen. Wij nodigen je bovendien graag uit voor een jaarlijkse Vriendendag. Daarnaast kun je tijdens het jaarlijkse Voorjaarsweekend 3 zakjes zaden van planten uit onze eigen tuin uitzoeken (uit 10 soorten, op is op) en krijg je korting op geselecteerde cursussen en workshops uit het reguliere aanbod (dit aanbod kan wisselen).

Je kunt ook een Vriendenpas cadeau geven. Geef dat aan aan het begin van het formulier. Je kunt dan kiezen of je de cadeaupas naar je eigen adres of dat van de begunstigde laat sturen.

De Vriendenpas loopt per kalenderjaar, dus van 1 januari tot 1 januari. De nieuwe Vriendenpassen ontvang je ieder jaar begin februari.

Wil je je lidmaatschap opzeggen of wijzigen? Opzeggen kan tot 1 januari van het volgende jaar. Wijzigen van je Vriendschap kan het hele jaar door. Klik hier voor meer informatie over opzeggen of wijzigen.