Trouwen in de Botanische Tuinen

Sinds 1 januari 2020 zijn de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht door de gemeente Utrecht formeel aangewezen als permanent ‘huis der gemeente’, ten behoeve van het sluiten van huwelijken en partnerschapsregistraties. Dit betekent dat er geen aparte aanvraag ingediend hoeft te worden om op onze locatie te kunnen trouwen of een partnerschap te registreren.

Trouwen is mogelijk in de serre in de Tropische kassen, deze ruimte is geschikt voor maximaal tachtig personen en geheel naar wens in te richten. Je kunt onze locatie huren voor een ceremonie met taart en/of borrel achteraf. Wij werken met een vaste cateringpartner, Botanica Catering, waar aanvullende afspraken over catering e.d. kunnen worden gemaakt. Helaas is een uitgebreid diner of feest in de Tropische kassen op dit moment niet mogelijk.

Reserveren

Reservering van een trouwdatum kan aangevraagd worden via dit formulier. Voor vragen over alle mogelijkheden rond inrichting en aankleding van de ruimte, maatwerk en catering kan contact worden opgenomen met Botanica Catering.

Fotografie

De Tuinen zijn ook de perfecte locatie voor het maken van trouwfoto’s buiten. Dit kan in combinatie met een ceremonie op onze locatie, maar alleen voor de foto’s langskomen is uiteraard ook mogelijk. We ontvangen dan wel graag een bericht van jullie komst op botanische.tuinen@uu.nl, buiten de reguliere entreekosten zijn hier geen extra kosten aan verbonden.

Rondleiding

Het is tevens mogelijk om als onderdeel van jullie dag een rondleiding te plannen voor de gasten, dit kan bijvoorbeeld handig zijn tijdens het maken van de foto’s. De kosten hiervoor zijn €50, - per rondleiding en er kunnen maximaal vijftien personen deelnemen per rondleider. Mochten jullie gebruik willen maken van deze optie, geef dit dan tijdig aan zodat wij kunnen zorgen voor de beschikbaarheid van onze rondleiders. Uiteraard staat het de gasten ook vrij om op eigen gelegenheid een wandeling over het terrein te maken.