Trouwen in de Botanische Tuinen

Ja, ik wil! Ja, het kan! Sinds 1 januari 2020 zijn de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht door de gemeente Utrecht formeel aangewezen als permanent ‘huis der gemeente’, ten behoeve van het sluiten van huwelijken en partnerschapsregistraties. Dit betekent dat er geen aparte aanvraag ingediend hoeft te worden om op onze locatie te kunnen trouwen of een partnerschap te registreren.

Ruimte en catering

Trouwen is mogelijk in de Serre in de Tropische kassen, deze ruimte is geheel naar wens in te richten. Jullie kunnen de Serre huren voor de ontvangst, ceremonie, receptie, lunch en borrel. Onze huiscateraar Botanica Catering verzorgt heerlijke koffie en thee, lekkernijen, lunch, borrel, een uitgebreid buffet of zelfs een BBQ.

Reserveren

Reservering van de ruimte op jullie trouwdatum kan aangevraagd worden via dit formulier. Het reserveringsteam stelt voor jullie een offerte op voor de huur van de ruimte. Voor vragen over alle mogelijkheden rondom inrichting en aankleding van de ruimte, maatwerk en catering kan contact worden opgenomen met Botanica Catering. Rachel de Groot en Berry Dirven van Botanica Catering denken graag met jullie mee over de mogelijkheden voor jullie huwelijk en maken op hun beurt een persoonlijke offerte voor de catering en hun services.

Fotografie

De Tuinen zijn ook de perfecte locatie voor het maken van trouwfoto’s. Dit kan uiteraard in combinatie met een ceremonie op onze locatie, maar alleen voor de trouwfoto’s langskomen is uiteraard ook mogelijk. Klik hier voor de mogelijkheden en algemene voorwaarden.

Rondleiding

Het is tevens mogelijk om als onderdeel van jullie trouwdag een rondleiding te plannen. Bijvoorbeeld wanneer er van jullie mooie foto’s in de Tuinen gemaakt worden, kunnen jullie je gasten met een gerust hart achter laten bij onze rondleiders. Klik hier voor meer informatie over rondleidingen. Uiteraard staat het de gasten ook vrij om op eigen gelegenheid een wandeling door de Tuinen te maken.

Foto door Tamar Koppel, Bruidsfotograaf