Adres, route en parkeren

De Botanische Tuinen Universiteit Utrecht zijn te vinden op het Utrecht Science Park, in het hart van het Universiteitscentrum op ongeveer 5 km vanaf het centrum van Utrecht. De Tuinen zijn zowel met openbaar vervoer als met de auto of fiets goed bereikbaar.


Adres

Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
Budapestlaan 17
3584 CD Utrecht (Utrecht Science Park)

Met de fiets

De Botanische Tuinen liggen ca. 5 km van het centrum van Utrecht en zijn vanaf station Utrecht CS goed met een (OV) fiets bereikbaar. Natuurlijk zijn de Tuinen ook prima op te nemen in een wat langere fietstocht in de omgeving van Utrecht. Wil je een fietstocht plannen? Dat kan onder andere via de fietsrouteplanner van de fietsersbond.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer zijn de Tuinen vanaf Utrecht CS te bereiken met tram 22 en bus 28, resp. halte Padualaan en halte Botanische Tuinen. 

Op lijn 18 (bushalte Sorbonnelaan) worden in de spits extra bussen ingezet van en naar Utrecht Science Park.

Kom je niet via station Utrecht Centraal, kijk dan voor de bereikbaarheid met openbaar vervoer vanaf een andere locatie. Voor de route van lijn 22 en lijn 28 (directe bus vanuit Vleuten) kun je ook kijken op de website van U-OV. NB. De tram, lijn 22 rijdt niet in het weekend.

Parkeren

In de buurt van de Tuinen zijn diverse parkeerterreinen die in het weekeinde gratis toegankelijk zijn. Op werkdagen, buiten de vakantieperiodes, kan het soms lastig zijn een parkeerplaats te vinden. Je kunt je auto ook parkeren bij P+R Utrecht Science Park. Je kunt hier voor slechts € 5,- de hele dag parkeren en met een combikaartje met openbaar vervoer in de stad verder reizen. Zo kun je eerst de Tuinen bezoeken en met hetzelfde kaartje doorreizen naar het centrum van de stad. Een ideale combinatie! Je kunt bij de P+R overigens ook OV-fietsen huren.