Higher Education Research

Het hoger onderwijs verandert tegenwoordig snel en moet de verschuivingen in de maatschappij bijhouden. Daarom zijn de opleidingen van de Universiteit Utrecht steeds meer interdisciplinair, flexibel en verbonden met de maatschappij. Focusgebied HER verbindt al het onderzoek naar hoger onderwijs aan de UU. Door onderzoekers van verschillende disciplines met elkaar te verbinden, willen we een kennisbasis over hoger onderwijs bieden, zodat onderwijsaanpassingen kunnen voortbouwen op de al bestaande kennis over onderwijs.

Aan de Universiteit Utrecht gebruiken we onderzoek om innovatie aan te wakkeren. Ons onderzoeksveld in het hoger onderwijs wordt gevormd door theoretische en fundamentele kennis uit de onderwijswetenschappen, maar ook door zeer contextspecifiek onderzoek binnen de verschillende faculteiten. We hebben leerstoelen verspreid over al onze faculteiten, met een sterke focus op onderwijs maar toch diep geworteld in hun respectievelijke vakgebieden. Om een alomvattend begrip van onderwijs te krijgen, willen we beide benaderingen combineren en verschillende disciplinaire perspectieven op hoger onderwijs samenbrengen.

Samenwerking verbeteren en zichtbaarheid vergroten

In dit focusgebied werken onderzoekers van de Universiteit Utrecht samen om de schijnwerpers op het hoger onderwijs te richten. We investeren in netwerkevenementen om onderzoekers samen te brengen, verspreiden de resultaten en bevindingen van hoger onderwijsonderzoek, geven informatie over onderzoekssubsidies om gezamenlijke onderzoeksprojecten te verbeteren en bieden ondersteuning (bijv. methodologie) bij het doen van onderwijsonderzoek.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van waar het focusgebied Higher Education Research mee bezig is? Schrijf je dan hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Schrijf mij in
  • Aankomende evenementen

    Er zijn momenteel geen evenementen van dit organisatieonderdeel of thema.

    RSS