Educational Games & Play

Educational Games & Play gaat over het gebruik van spel in een educatieve context met het oog op leren en ontwikkeling. Wanneer leren een speelse ervaring wordt, zullen studenten intrinsiek gemotiveerd zijn om betrokken te zijn bij hun onderwijs op meerdere niveaus (d.w.z. affectief, gedragsmatig, cognitief en sociocultureel). Een ervaring die een positief effect kan hebben op hun cognitieve ontwikkeling en leren.

Wil je leren boeiender en spannender maken voor studenten en voor jezelf? Of denk je dat er meer te leren valt in je cursus?  Educational Games & Play kan nuttig zijn voor jou! Met de hulp van onze onderwijskundigen kun je een aangepast bordspel ontwerpen (relatief eenvoudig), een spel of een play vinden dat zijn waarde al heeft bewezen (relatief effectief), of samenwerken met studenten informatica om je eigen digitale spel te ontwerpen (relatief tijdrovend). Welk spel of play je ook kiest, het gaat erom de aandacht van je studenten te trekken en van leren een leuke en interactieve ervaring te maken. Van wiskunde tot geschiedenis, voor elk vak is het mogelijk om een game te ontwerpen of game-gebaseerde of speelse functies toe te voegen die je studenten helpen om informatie beter vast te houden, kritische denkvaardigheden te ontwikkelen, te leren samenwerken en/of toe te passen wat ze hebben geleerd.

Geïnteresseerd in game-based learning, gamification of spelenderwijs leren? Neem contact op met CAT Teaching Support voor meer informatie of onderwijsadvies of meld je hier aan voor onze SIG.