Educational Visiting Scholars

Het Centre for Academic Teaching and Learning (CAT) biedt de mogelijkheid om gastwetenschappers te ontvangen als Educational Visiting Scholars aan de Universiteit Utrecht. Bezoeken kunnen twee weken tot drie maanden duren. Let op: het bezoek moet gericht zijn op samenwerking op het gebied van onderwijs, bijvoorbeeld onderwijsleiderschap, onderwijswetenschap, onderzoek in het hoger onderwijs.

Klik hier voor het aanvraagformulier

Wat is een Educational Visiting Scholar?

De posities zijn bedoeld voor medewerkers werkzaam bij een erkende universiteit die een samenwerking hebben, of daarin geïnteresseerd zijn, met onderwijzend personeel van de Universiteit Utrecht, of voor promovendi in onderwijsonderzoeksprogramma's die geïnteresseerd zijn in het opzetten van een electieve leerervaring door onderzoekssamenwerking. 

Tijdens hun bezoek worden de academici beschouwd als leden van de Centre for Academic Teaching and Learning-gemeenschap en krijgen ze tal van mogelijkheden om in contact te treden met UU-medewerkers en deel te nemen aan CAT-activiteiten. Voor meer informatie over het Centre for Academic Teaching and Learning, klik hierLet op: het bezoek moet gericht zijn op samenwerking op het gebied van onderwijs, bijvoorbeeld onderwijsleiderschap, onderwijswetenschap, onderzoek in het hoger onderwijs.

Hoe word je Educational Visiting Scholar aan de Universiteit Utrecht?

Educational Visiting Scholars moeten een doel voor hun bezoek aangeven; deelname aan onderwijs, ontwikkeling van vaardigheden, onderwijsinnovatie, onderwijsonderzoek in het hoger onderwijs of andere wetenschappelijke projecten die relevant zijn voor het academisch onderwijs, in samenwerking met het onderwijzend personeel van de UU. Let op: het bezoek moet gericht zijn op samenwerking op het gebied van onderwijs, bijvoorbeeld onderwijsleiderschap, onderwijswetenschap, onderzoek in het hoger onderwijs.

Wetenschappers die het Centre for Academic Teaching and Learning willen bezoeken dienen een counterpart (liaison) te hebben aan de Universiteit Utrecht. Elke aan het CAT verbonden wetenschapper (bestuursleden, Senior Fellows of verbonden faculteit) kan als counterpart fungeren tijdens het bezoek. Aanvragen voor een verblijf als Educational Visiting Scholar worden ingediend door de Visiting Scholar, samen met hun UU counterpart.

Aanvragen kunnen worden gericht aan het bestuur van het Centre for Academic Teaching and Learning (cat@uu.nl). Binnen twee maanden worden de aanvragers op de hoogte gesteld van het besluit over hun geschiktheid en de mogelijke financiering. Een commissie, bestaande uit twee bestuursleden en een lid van het CAT-managementteam, selecteert de Educational Visiting Scholars. Een interview via Skype, telefonisch of persoonlijk kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Klik hier voor het aanvraagformulier

Neem voor meer informatie contact op met het Centre for Academic Teaching and Learning (cat@uu.nl).