Leergang Onderwijskundig Leiderschap

Cortege tijdens de feestelijke opening van het academisch jaar.

De continue ontwikkeling van onderwijs en docentschap en de toenemende internationalisering versterken de behoefte aan onderwijskundige verdieping en onderwijskundig leiderschap. Met de leergang Onderwijskundig Leiderschap investeert de Universiteit Utrecht in de voortgaande professionalisering van het universitair docentschap.

De intensieve leergang Onderwijskundig Leiderschap is uniek en bestemd voor wetenschappers die in de regie van het universitaire onderwijs functioneren. De leergang bestaat uit acht meerdaagse thematische bijeenkomsten, een individueel uit te voeren project en één of twee studiereizen.

Resultaten

Deelnemers kunnen na afloop van het programma:

  • een adequate probleemanalyse maken van complexe onderwijskundige problemen;
  • praktische oplossingen ontwerpen en implementeren voor actuele vraagstukken rond ontwikkeling van het onderwijs;
  • de ontwikkeling van onderwijs en docentschap stimuleren, organiseren en ondersteunen.

Data

Elke twee jaar start er in juni een nieuwe leergang tot en met september van het jaar erop. De 17e leergang loopt van juni 2023 en tot en met september 2024. De 18e leergang start in juni 2025.

Aanmelden

Deelnemers voor dit programma worden voorgedragen door de decaan. Voor de leergang die start in juni 2025, kunnen kandidaten tot uiterlijk 1 februari 2025 voorgedragen worden door hun decaan. De raad van het Centre for Academic Teaching and Learning besluit uiteindelijk over de definitieve toelating tot de leergang.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met cat@uu.nl of bekijk de Development Guide-pagina op het intranet van de Universiteit Utrecht (inlog via SolisID).

Leergang Onderwijskundig leiderschap