SIG Learning Spaces

SIG Learning Spaces – Co-Creation Community

De Learning Spaces Community is voor iedereen met een passie voor hoger onderwijs (innovatie) en een speciale interesse in de (fysieke, digitale en hybride) onderwijsomgeving aan de Universiteit Utrecht. We komen regelmatig bijeen om ervaringen en ‘best practices’ uit te wisselen rond het gebruik en ontwerp van onderwijsruimtes, om onderzoek en innovaties te delen, en om de bredere leeromgeving aan de Utrecht University onder de loep te nemen.

We staan open voor alle leden van onze universitaire gemeenschap, waaronder studenten, zowel academisch als niet-academisch personeel, docenten, bestuurders en beleidsmakers, die geïnteresseerd zijn in het ontwerp en gebruik van onderwijsruimtes. Onze bijeenkomsten worden onder andere ingevuld met presentaties door gastsprekers, rondleidingen langs innovatieve onderwijsruimtes, en brainstormsessies om nieuwe ideeën en oplossingen te genereren. Het doel van de groep is het bevorderen van co-creatie, samenwerking en communicatie over afdelingen, opleidingen en disciplines heen, en het stimuleren en informeren van continue verbetering in de ontwikkeling en het gebruik van toekomstbestendige ruimtes voor lesgeven en leren aan de Universiteit Utrecht.

Aankomende bijeenkomsten (2023):

Game-based learning in Learning Spaces
Of het nu spelend leren is of leren door middel van een spel, Game-based learning komt steeds vaker voor in het hoger onderwijs. Stel je hebt ook besloten een spelelement of game in te zetten in je onderwijs. Hoe organiseer je dat dan en wat voor effect heeft dit op de fysieke leeromgeving? Tijdens de SIG / Co-Creation Community Learning spaces van donderdag 1 juni (12.00 – 13.30) gaan we aan de hand van voorbeelden van ervaringsdeskundige collega’s hierover met elkaar in gesprek. Misschien komen we zelfs wel tot een idee voor een nieuwe Future Learning Space. Komt allen! 

Locatie: Universiteitsbibliotheek Science Park; Bucheliuszaal 6.18.
Meld je aan via fls@uu.nl.

Doe met ons mee!

Trekkers: Tom Frijns, Len Dijstelbloem en Laurien Jansen

Klik hier om je aan te melden voor de SIG Learning Spaces!

  • Dit zijn de geplande bijeenkomsten voor deze SIG:

    Er zijn momenteel geen evenementen van dit organisatieonderdeel of thema.

    RSS

Een greep van de resultaten van SIG Learning Spaces