Wetenschappelijk onderwijs van hoog niveau begint bij deskundige docenten die zijn opgeleid als onderzoeker én als docent. De Universiteit Utrecht realiseert dit niveau door systematische evaluatie en onderzoek naar onderwijs en een cultuur van onderwijsvernieuwing.

Het volledige aanbod van de Universiteit Utrecht voor docenten om zich te ontwikkelen en hun onderwijs te verbeteren, is ondergebracht bij het Centre for Academic Teaching. Het centrum fungeert als een loket voor alle activiteiten die binnen de universiteit op dit vlak plaatsvinden en stimuleert continue verbetering van het onderwijs. Docenten kunnen er terecht voor informatie, ondersteuning en scholingsaanbod gericht op hun eigen ontwikkeling en de vernieuwing van hun onderwijs. Het Centre for Academic Teaching draagt hiermee bij aan kwalitatief hoogstaand onderwijs zoals je dat van een universiteit mag verwachten, aansluitend bij de student van nu.

Centre for Academic Teaching

Universiteitsbibliotheek Uithof
1e verdieping
Heidelberglaan 3
3584 CS Utrecht

Maandag t/m vrijdag 09.00 -17.00 uur

cat@uu.nl

Centre for Academic Teaching: introductie

Manon Kluijtmans, Director van het Centre for Academic Teaching heet iedereen welkom en geeft een korte toelichting en rondleiding op de plek van het centrum in de Universiteitsbibliotheek op het Utrecht Science Park.

Nieuws

Parallelsessie tijdens opening Centre for Academic Teaching Teambased learning door Marc van Mill docent van het
16 oktober 2017
Fotoverslag van de feestelijke opening van het Centre for Academic Teaching, de plek voor docentontwikkeling en onderwijsinnovatie aan de Universiteit Utrecht.
UItreiking erepenning Universiteit Utrecht door Bert van der Zwaan aan Theo Wubbels
9 oktober 2017
Theo Wubbels, drijvende kracht op het gebied van docentkwaliteit, ontvangt de zilveren penning van de Universiteit Utrecht.
Studenten met Haza Rahim, winnaar docenttalent 2016.
5 oktober 2017
De Universiteit Utrecht opent een Centre for Academic Teaching: een centraal loket voor alles wat met professionalisering van docenten te maken heeft.

24 oktober 2017 15:00 - 16:00
Het Centre for Academic Teaching organiseert samen met TAUU een informatiebijeenkomst over aanvragen indienen bij het Utrecht Stimuleringsfonds Onderwijs.
10 november 2017 13:00 - 17:30
Kom op 10 november experimenteren met onderwijs op het herfstfestival van het Teaching & Learning Lab van de Universiteit Utrecht.