Centre for Academic Teaching: introductie

Wetenschappelijk onderwijs van hoog niveau begint bij deskundige docenten die zijn opgeleid als onderzoeker én als docent. De Universiteit Utrecht realiseert dit niveau door systematische evaluatie en onderzoek naar onderwijs en een cultuur van onderwijsvernieuwing.

Het volledige aanbod van de Universiteit Utrecht voor docenten om zich te ontwikkelen en hun onderwijs te verbeteren, is ondergebracht bij het Centre for Academic Teaching. Het centrum fungeert als een loket voor alle activiteiten die binnen de universiteit op dit vlak plaatsvinden en stimuleert continue verbetering van het onderwijs. Docenten kunnen er terecht voor informatie, ondersteuning en scholingsaanbod gericht op hun eigen ontwikkeling en de vernieuwing van hun onderwijs. Het Centre for Academic Teaching draagt hiermee bij aan kwalitatief hoogstaand onderwijs zoals je dat van een universiteit mag verwachten, aansluitend bij de student van nu.

Manon Kluijtmans, Director van het Centre for Academic Teaching heet iedereen welkom.

Nieuws

13 maart 2018
The Honours College and the Centre for Academic Teaching call faculties to nominate candidates before the 15th of March.
Introductie-activiteit voor internationale studenten.
12 maart 2018
Docenten met een idee om het academisch onderwijs meer inclusief te maken, kunnen een bijdrage aanvragen bij het Stimuleringsfonds Diversiteit.
Donkere wolk boven de Domtoren gezien vanaf de Oudegracht,
12 maart 2018
De registratie voor de Conferentie European First Year Experience (EFYE2018) in Utrecht over begeleiding van eerstejaars studenten is geopend.

Pagina's

RSS

Agenda

27
mrt
27 maart 2018 13:30 - 16:30
Op twee data organiseert het Centre for Academic Teaching de training ‘Developing an International Curriculum’, speciaal voor onderwijsdirecteuren.
29
mrt
29 maart 2018 09:15 - 11:30
Verdiepende training voor tutoren over effectief studenten begeleiden bij het ontwikkelen van hun motivatie en zelfsturing
5
apr
5 april 2018 15:30 - 17:00
Op 5 april organiseert de SIG Maatschappelijk betrokken leren een tweede bijeenkomst.

Pagina's

RSS