Programma Tuinieren op een postzegel - Voorjaarsweekend Tuinplezier

Twee dagen lang kan je inspiratie en kennis halen in het afwisselende programma met lezingen en workshops over de ontwerpprincipes van een kleine tuin. Verken nu de mogelijkheden van een gevel-, balkon- of daktuin om dit jaar de inrichting ervan op een duurzame manier aan te pakken. Op de plantenmarkt bieden kwekers hun planten aan die geschikt zijn voor jouw kleine tuin.

Experts

  • Op zaterdag 23 maart deelt Margareth Hop (Actifolia) haar kennis met het publiek. Margareth is expert op het gebied van de functionele eigenschappen van planten, waaronder klimaatbestendigheid en de waarde van cultuurplanten voor de biodiversiteit.
  • Op zondag 24 maart spreekt Caspar Janssen over zijn ervaringen op Het bijenbalkon. Caspar schrijft o.a. columns in De Volkskrant over wilde bijen en andere bestuivers op zijn stadsbalkon.

Kijk onderaan deze pagina bij de dagprogramma's voor meer experts die hun kennis zullen delen.

Speeddaten met tuinontwerpers en plantendeskundigen

Heb je een tuin/balkon/daktuintje dat kleiner is dan ongeveer 20 m2 ? En wil je tips voor jouw eigen postzegel? Dan kan je speeddaten met tuinontwerpers en plantendeskundigen. Neem wat foto’s en een schetsje mee en je krijgt praktisch advies, op maat, voor optimaal gebruik van jouw tuin. 

  • Zaterdag met: Angela Warmerdam, Miranda Spaan en Cor Simon. 
  • Zondag met: Anne Mulder, Lia Kuijl en Erik Funneman. 

Alle timeslots van de speeddates zijn op dit moment volgeboekt. Loop tijdens het Voorjaarsweekend langs bij onze stand, om na te gaan of er nog plekken beschikbaar zijn gekomen.

Inspiratiebron

In de Rotstuin van de Botanische Tuinen tref je droge, zonnige hellingen aan, evenals een vochtige beekoever. Wat soortenrijkdom en oppervlakte betreft, is het één van de grootste rotstuinen van Europa. Kortom: een grote inspiratiebron voor de aanleg van jouw eigen kleine tuin.