Het Utrechts Universiteitsfonds ondersteunt studentenorganisaties en individuele studenten door jaarlijks €60.000 aan subsidiebudget beschikbaar te stellen. De subsidieaanvragen worden behandeld door de studentencommissie van het fonds. Benieuwd wat zij allemaal al mogelijk hebben gemaakt met deze subsidies? Bekijk het hierWil je zelf een subsidieaanvraag indienen? Bekijk dan de aanvraagprocedure.

Dien een aanvraag in via onze portal.

Studentencommissie 2016-2017
De studentencommissie van het Utrechts Universiteitsfonds 2016-2017. Vlnr: Maurits Krijnen, Esmée Rouvoet, Mitchel Kappen en Helia Kiaie

Iets voor jou?

Wil jij komend collegejaar deel uitmaken van de studentencommissie? De vacature voor de nieuwe studentencommissie staat nu online, klik hier. Interesse? Stuur dan jouw motivatie en CV uiterlijk 23 mei per mail naar de Studentencommissie. Op 31 mei is de startdag van de nieuwe studentencommissie voor 2017-2018. Vragen? Stuur een mail naar studentencommissie@uu.nl.

Vragen over het aanvragen van een subsidie?

De studentencommissie behandelt alle subsidieaanvragen en staat voor je klaar wanneer je vragen hierover hebt. Zij heeft elke woensdagmiddag spreekuur tussen 15.00 en 17.00 uur. Je kunt langskomen in kamer 0.26A van het bestuursgebouw, Heidelberglaan 8 in Utrecht. Daarnaast is zij bereikbaar op dat tijdstip per telefoon via 030 253 96 28 en per mail via studentencommissie@uu.nl. In de maand juli heeft de studentencommissie reces en is zij niet aanwezig.
De studentencommissie 2016-2017 bestaat uit: 

  • Esmée Rouvoet (pedagogische wetenschappen, studievereniging PAP)
  • Helia Kiaie (taal- en cultuurstudies, studentenvereniging UMTC)
  • Maurits Krijnen (Economie, SOLVE Utrecht)
  • Mitchel Kappen (Psychologie, studievereniging U.F.S.W. Alcmaeon)

Het Yvoor Fonds

Het Universiteitsfonds beheert ook het Yvoor Fonds, een door voormalig collegevoorzitter Yvonne van Rooy opgericht Fonds op Naam met als doel de brede, internationale ontwikkeling van ambitieuze en talentvolle Utrechtse studenten te stimuleren. Het fonds stelt hiervoor aanmoedigingsbeurzen beschikbaar, waarmee studenten een kort studieverblijf in het buitenland kunnen realiseren, bijvoorbeeld als deelnemer aan een Summer School. Weten of je aanspraak kunt maken op dit fonds? Bekijk de criteria.

Steun ons werk, word Vriend!

Ons subsidiebudget is afkomstig van donaties van Vrienden: studenten, alumni (afgestudeerden) en medewerkers van de Universiteit Utrecht. Donaties van Studentvrienden komen rechtstreeks ten goede aan de subsidiepot voor studenten. Door Vriend te worden van het Universiteitsfonds ondersteun je dus niet alleen ons werk maar ook je eigen studentenorganisatie. Meld je daarom nu aan als Vriend.