Stuf

Begin je studententijd goed, word Studentvriend!

Begin je studententijd goed en word Studentvriend van het Utrechts Universiteitsfonds voor slechts €10 per jaar. Als je nu Studentvriend wordt, profiteer je direct van de voordelen.

Het Utrechts Universiteitsfonds ondersteunt sudentenorganisaties en individuele studenten door jaarlijks €60.000 aan subsidiebudget beschikbaar te stellen. De subsidieaanvragen worden behandeld door STUF, de studentencommissie van het Utrechts Universiteitsfonds.

UU Hoodie
Word Vriend en krijg deze UU-hoodie t.w.v. €28,50 (100% bio-katoen en Fair Trade)

Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Krijg tijdens de actieperiode van 4 t/m 7 september als welkomstcadeau de limited UU-hoodie →
  • Kies zelf een studie-, studentenvereniging óf voor InclUUsion, een initiatief dat vluchtelingstudenten de mogelijkheid biedt vakken te volgen aan de UU. Hieraan wordt de helft van jouw Vriendenbijdrage (dus €5) van dit jaar gedoneerd;
  • Je draagt bij aan activiteiten van en door Utrechtse studenten, zoals studiereizen, symposia, debatten, muziek, sport, theater en sociaal-maatschappelijke initiatieven. Bovendien kun je subsidie aanvragen voor jouw eigen project;
  • Profiteer van extra korting bij OHRA verzekeringen;
  • Maak het hele studiejaar kans vrijkaarten voor evenementen die door STUF worden gefinancierd!

Hoe word ik Studentvriend?

Word Studentvriend door je van 4 t/m 7 september tussen 11:00 en 18:00 uur in het Educatorium, Leuvenlaan 19 in Utrecht op het Science Park de Uithof, aan te melden. Alleen studenten die zich ter plekke aanmelden ontvangen direct de gratis UU-hoodie. Wees er snel bij, want op = op!

Utrechts Universiteitsfonds

Het Utrechts Universiteitsfonds ondersteunt studentenorganisaties en individuele studenten door jaarlijks €60.000 aan subsidiebudget beschikbaar te stellen. De subsidieaanvragen worden behandeld door STUF. de studentencommissie van het fonds. Benieuwd wat zij allemaal al mogelijk hebben gemaakt met deze subsidies? Bekijk het hierWil je zelf een subsidieaanvraag indienen? Bekijk dan de aanvraagprocedure.

Dien een aanvraag in via onze portal.

Studentencommissie 2016-2017
De studentencommissie van het Utrechts Universiteitsfonds 2016-2017. Vlnr: Maurits Krijnen, Esmée Rouvoet, Mitchel Kappen en Helia Kiaie

Vragen over het aanvragen van een subsidie?

STUF behandelt alle subsidieaanvragen en staat voor je klaar wanneer je vragen hierover hebt. Zij heeft elke woensdagmiddag spreekuur tussen 15.00 en 17.00 uur. Je kunt langskomen in kamer 0.26A van het bestuursgebouw, Heidelberglaan 8 in Utrecht. Daarnaast is zij bereikbaar op dat tijdstip per telefoon via 030 253 96 28 en per mail via studentencommissie@uu.nl. In de maand juli heeft de studentencommissie reces en is zij niet aanwezig.
De studentencommissie 2016-2017 bestaat uit: 

  • Esmée Rouvoet (pedagogische wetenschappen, studievereniging PAP)
  • Helia Kiaie (taal- en cultuurstudies, studentenvereniging UMTC)
  • Maurits Krijnen (Economie, SOLVE Utrecht)
  • Mitchel Kappen (Psychologie, studievereniging U.F.S.W. Alcmaeon)

Het Yvoor Fonds

Het Universiteitsfonds beheert ook het Yvoor Fonds, een door voormalig collegevoorzitter Yvonne van Rooy opgericht Fonds op Naam met als doel de brede, internationale ontwikkeling van ambitieuze en talentvolle Utrechtse studenten te stimuleren. Het fonds stelt hiervoor aanmoedigingsbeurzen beschikbaar, waarmee studenten een kort studieverblijf in het buitenland kunnen realiseren, bijvoorbeeld als deelnemer aan een Summer School. Weten of je aanspraak kunt maken op dit fonds? Bekijk de criteria.

Steun ons werk, word Vriend!

Ons subsidiebudget is afkomstig van donaties van Vrienden: studenten, alumni (afgestudeerden) en medewerkers van de Universiteit Utrecht. Donaties van Studentvrienden komen rechtstreeks ten goede aan de subsidiepot voor studenten. Door Vriend te worden van het Universiteitsfonds ondersteun je dus niet alleen ons werk maar ook je eigen studentenorganisatie. Meld je daarom nu aan als Vriend.