Onderwijsinnovatie

De Universiteit Utrecht werkt met haar docenten aan het onderwijs van de toekomst. Naast opleiding en bijscholing faciliteert zij innovatie door de docenten zelf.

Optimaal digitaal met Educate-it
Activerend onderwijs met de PresentersWall, een van de middelen die Educate-it inzet.

Een speciaal programma genaamd Educate-it helpt docenten om onderwijs te innoveren, te verbeteren en blended te maken. Met behulp van IT-tools tillen docenten hun onderwijs naar een nieuw niveau.

Experimenteren met nieuwe onderwijsvormen
Het lightboard is een lichtend voorbeeld van innovatie in het Teaching & Learning Lab.

Onderwijs met statafels, een digitale Learning Table, blended onderwijs met een Lightboard… In het Teaching & Leaning Lab kan het allemaal. Experimenteren met en onderzoek naar innovatieve onderwijsvormen staat hier centraal.

Geld en middelen voor innovatieve onderwijsideeën
‘Communicate!’ is een van de projecten die voortkomen uit het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijs.

Innovatie vergt tijd en geld. De Universiteit Utrecht stelt dit beschikbaar via de Educatieve Middelen Pool, het Teaching Fellowship Programme en het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijs. De docent als professional staat hierbij centraal als initiator van de innovatie.

Centre for Academic Teaching

Alle initiatieven rondom onderwijsinnovatie vallen onder het Centre for Academic Teaching van de Universiteit Utrecht. Dit centrum stimuleert en faciliteert naast onderwijsinnovatie ook docentprofessionalisering en Scholarship of Teaching & Learning.