Leergang Honours Teaching voor docenten

De leergang  Honours Teaching richt zich op verdere professionalisering van docenten in honoursdidactiek. Deelnemende docenten leren van elkaar door samen kennis uit te wisselen en zich gezamenlijk te verdiepen in honours teaching. Daarmee ontwikkelen zij zich tot een netwerk van docent-experts met een visie op honoursprogramma’s binnen de Universiteit Utrecht.

De leergang is bedoeld voor docenten die reeds betrokken zijn bij de uitvoering van honoursprogramma’s van de Universiteit Utrecht en bestaat uit een drietal bijeenkomsten.

Thema’s waarop docenten zich richten tijdens deze leergang:

• Wie zijn talentvolle studenten en wat zijn hun eigenschappen en leerwensen?
  • Welke docenteigenschappen en -competenties passen bij honours teaching?
  • Welke onderwijsvormgeving past in honoursprogramma’s.

Daarnaast vullen leervragen van deelnemers de leergang verder in en werken de deelnemers aan een interventie in hun eigen honoursprogramma.

De leergang is tot stand gekomen in een samenwerking tussen het UU Honours College, het Centre for Academic Teaching en Onderwijsadvies & Training. De organisatie en aanmelding verloopt via het Center for Academic Teaching (cat@uu.nl).

Tekst: Trots onderdeel van de Honours Community van de Universiteit Utrecht.

Nieuws over honours

Heleen van der Veen
18 maart 2019
Heleen van der Veen, derdejaars student van het College of Pharmaceutical Sciences, ontving een ZonMW Young Investigator Award.
29 november 2018
Vrijdag 23 november ontvingen 13 trotse docenten hun certificaat voor de leergang Honours Teaching.
honours
18 oktober 2018
Tijdens de Opening van het Academisch Honours Jaar op maandag 15 oktober is dr. Adri Thomas verkozen tot Honoursdocent van het Jaar.

28 mei 2019 20:00 - 21:30
How can we apply Bellingcat's methods to more effectively speak truth to power on a local level? With Eliot Higgins.