Leergang Honours Teaching voor docenten

De leergang  Honours Teaching richt zich op verdere professionalisering van docenten in honoursdidactiek. Deelnemende docenten leren van elkaar door samen kennis uit te wisselen en zich gezamenlijk te verdiepen in honours teaching. Daarmee ontwikkelen zij zich tot een netwerk van docent-experts met een visie op honoursprogramma’s binnen de Universiteit Utrecht.

De leergang is bedoeld voor docenten die reeds betrokken zijn bij de uitvoering van honoursprogramma’s van de Universiteit Utrecht en bestaat uit een drietal bijeenkomsten.

Thema’s waarop docenten zich richten tijdens deze leergang:

• Wie zijn talentvolle studenten en wat zijn hun eigenschappen en leerwensen?
  • Welke docenteigenschappen en -competenties passen bij honours teaching?
  • Welke onderwijsvormgeving past in honoursprogramma’s.

Daarnaast vullen leervragen van deelnemers de leergang verder in en werken de deelnemers aan een interventie in hun eigen honoursprogramma.

De leergang is tot stand gekomen in een samenwerking tussen het UU Honours College, het Centre for Academic Teaching en Onderwijsadvies & Training. De organisatie en aanmelding verloopt via het Center for Academic Teaching (cat@uu.nl).

Tekst: Trots onderdeel van de Honours Community van de Universiteit Utrecht.

Nieuws over honours

25 april 2018
De ontwikkelde web-app heet 'Ter Info' en helpt om terrorisme op een duidelijke, feitelijke en verbindende manier met leerlingen te bespreken.
Sol in glas in lood
8 februari 2018
Dinsdag voltrok rector Bert van der Zwaan de opening van het UU Honours College. Hier kunnen studenten extra uitdagend interdisciplinair onderwijs volgen.
honourscollege_opening2017
16 oktober 2017
Op maandag 9 oktober vond de opening plaats van het Academische Honours Jaar 2017-2018.