De Universiteit Utrecht biedt een inspirerende internationale leeromgeving

De Universiteit Utrecht biedt studenten een internationale omgeving, met honderden uitwisselingsprogramma's en de grootste Summerschool van Europa. Jaarlijks komen duizenden buitenlandse studenten naar Utrecht om deel te nemen aan de Engelstalige onderwijsprogramma's. Daarnaast gaat een groot aantal Utrechtse studenten naar het buitenland.

Uitwisselingsstudenten oriënteren zich tijdens een informatiemarkt op de Universiteit Utrecht
Uitwisselingsstudenten oriënteren zich op de Universiteit Utrecht

Internationale leeromgeving

De Universiteit Utrecht heeft een omvangrijk Engelstalig onderwijsaanbod, met vier Engelstalige bacheloropleidingen, 81 Engelstalige masterprogramma's en meer dan tweehonderd Engelstalige cursussen voor exchange students en visiting students. Voor het onderwijs worden regelmatig topdocenten uit het buitenland aangetrokken. Daardoor ontstaat ook voor Nederlandse studenten een inspirerende internationale leeromgeving.

Utrecht Summer School

In de zomer heeft de Universiteit Utrecht een speciaal cursusaanbod voor studenten uit het buitenland: Utrecht Summer School. In 2014 trok de Utrecht Summer School zo'n drieduizend studenten uit 110 verschillende landen. Aan de meeste cursussen worden European credits toegekend volgens het European Credit Transfer System (ECTS).

Studeren in het buitenland

Met partners over de hele wereld, geeft de Universiteit Utrecht studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan internationale uitwisselingen of buitenlandse stages. Op de studentensite staat uitgebreide informatie over studeren in het buitenland.

De Universiteit Utrecht werkt samen met diverse partneruniversiteiten, waaronder de University of California. Verder worden er gezamenlijke masterprogramma’s aangeboden die zijn ontwikkeld in het Erasmus Mundus programma.

Grading Tables

Met de invoering van de Grading Tables voor Utrechtse bachelor- en masterstudenten kunnen studenten zich gemakkelijker kwalificeren voor buitenlandse master- en PhD-programma’s, beursaanvragen of sollicitatieprocedures.

De Universiteit Utrecht sluit zich hiermee aan bij de richtlijnen van de Europese Commissie voor internationale studentmobiliteit, zoals vermeld in de ECTS users’ guide.