Online onderwijs

De Universiteit Utrecht biedt verschillende online onderwijsprogramma's aan.

Gratis online cursussen (MOOCs)

De gratis 'massive open online courses' (MOOCs) betreffen cursussen die voor iedereen toegankelijk zijn. Deze kunnen worden onderwezen aan groepen van duizenden studenten. Kijk voor meer informatie op de Engelse pagina over MOOCs.

Bekijk de MOOCs

Besloten online cursussen

De universiteit organiseert betaalde cursussen waarbij deelnemers via een Online Learning Environment extra begeleiding krijgen van zowel de docent als van een e-moderator. Interactie met medestudenten en persoonlijke feedback staan hierbij centraal. Deze cursussen worden gegeven in kleine groepen (15-20 deelnemers). We bieden deze besloten online cursussen aan via Elevate.

Ga naar Elevate

Online master

Op zoek naar een opleiding epidemiologie? De Universiteit Utrecht heeft een volledig online Masterprogramma. De modules van deze Master zijn los te volgen.

Bekijk online masterprogramma

IT-tools en blended learning binnen de universiteit

Via het programma Educate-it ondersteunt de universiteit haar docenten en studenten. Zo werken zij aan het onderwijs van de toekomst. Denk dan aan ondersteuning bij praktisch gebruik van IT-tools, maar ook het ontwerpen van blended learningvormen.

Bezoek de site van Educate-it