Docentenprijzen
Ieder jaar looft het College van Bestuur twee docentenprijzen uit: de prijs Docent van het Jaar en de prijs Docenttalent.
Prijzen voor excellente en innovatieve docenten
Studieverenigingen dragen de kandidaten voor, volgens de geldende criteria (pdf). Een jury bestaande uit docenten en studenten selecteert de winnaars. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dies Natalis.
Winnaars
David Onnekink
In zijn onderwijs probeert hij verhalen van studenten centraal te stellen en zich te richten op drie doelen; erkend, gehoord en geïnspireerd worden. De verhalen van de studenten komen samen met die van de geschiedenis en actualiteit.
Danny Broere
Danny geeft volgens zijn studenten met veel enthousiasme onderwijs. Het bestuderen van chemie, het vertellen over en het verleggen van grenzen is waar zijn passie ligt.
Lotte Henrichs
Collega’s omschrijven haar verder als een warm demander; ze stelt hoge eisen aan haar studenten maar doet dit met persoonlijke aandacht en begeleiding.
Luciel van Vuuren
Volgens haar studenten is zij enorm betrokken bij het onderwijs en is ze zowel op inhoudelijk als op didactisch gebied ontzettend gedreven om het best mogelijke onderwijs te geven.
Gerda Andringa
Gerda Andringa, docent Liberal Arts & Sciences aan University College Roosevelt, is niet bang een leer- en werkomgeving te creëren waarin zij studenten uitdaagt hard te werken en het beste uit zichzelf te halen.
Lorena De Vita
Historica Lorena De Vita is het beste jonge docenttalent van 2019/2020. Lorena heeft een duidelijke visie op onderwijs: zij incorporeert het concept van het Romeinse Forum in het onderwijs.
Niels Bovenschen
Niels Bovenschen daagt studenten al in de bachelorfase uit om met onderzoeksvoorstellen te komen die ze vervolgens op echte data mogen toepassen.
Marij Swinkels
De kennis die Marij Swinkels verwerft in haar onderzoek, past zij toe in diverse activerende en creatieve werkvormen.
Margot Koster
Margot Koster is open, humorvol en stimuleert creatieve oplossingen. Studenten roemen haar charisma: zij is een 'natural born leader'.
Sophie Reinders
Sophie Reinders is docent Vroegmoderne Letterkunde. Zij brengt studenten in beweging en slaat continu een brug naar onderzoek en samenleving.
Alexei Karas
Alexei Karas gebruikt innovaties die studenten leiderschap en controle geven over hun eigen leren.
Ingmar Swart
Ingmar Swart betrekt studenten actief bij het onderzoek, zelfs zijn bachelor studenten vervullen een volwaardige rol in zijn onderzoeksgroep.
Marleen Rijkeboer
Onder andere kiest Rijkeboer in haar werkcolleges bijzondere werkvormen als rollenspellen, quizzen en debatten.
Haza Rahim
Via gesprekken met haar studenten helpt Haza Rahim hen om hun persoonlijke leerdoelen te bereiken en hierdoor alles uit zichzelf te halen.
Ignace Hooge
Ignace Hooge ontwikkelde 'doe-onderwijs' om psychologiestudenten een technische gereedschapskist te geven en hun computervaardigheden te vergroten.
Marijke Hoogendoorn
Marijke Hoogendoorn heeft steeds plannen om het onderwijs te verbeteren en nieuwe vormen van onderwijs te ontwikkelen.
Maarten Prak
In colleges is Maarten Prak tegelijkertijd de onderzoeker, de docent, de bestuurder, de mens en de verhalenverteller: een rolmodel voor studenten.
Marc van Mil
Marc van Mil legt in zijn colleges op indrukwekkende wijze de link tussen onderwijs, onderzoek en maatschappij: wetenschap wordt iets persoonlijks.
Ronald Bleys
Ronald Bleys geeft unieke colleges waarin hij alles - zoals lakens en theedoeken - inzet om anatomische structuren uit te leggen.
Sebastiaan Steenman
Studenten beschrijven Sebastiaan als een veelzijdige vakman, die met de rust die hij uitstraalt de kennis goed weet over te dragen.
Ivo Giesen
Ivo Giesen heeft een indrukwekkende visie over de toekomst van het universitaire onderwijs, en de opleiding Rechtsgeleerdheid in het bijzonder.
Laurien Crump
Laurien vervult volgens studenten in haar colleges de rol van dirigent die, met vragen en debat, studenten naar een hoger niveau tilt.
De bovenstaande knop ‘Toon meer’ toont de winnaars vanaf 2012. Voor eerdere winnaars, zie het archief Docentenprijs en Docenttalent.
Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Centre for Academic Teaching and Learning, via cat@uu.nl of 030 253 6638.