Het UU Honours College vervult binnen de Universiteit Utrecht verschillende taken op het gebied van honoursonderwijs.

Deze taken houden het volgende in:

• Het verzorgen van interdisciplinair honoursonderwijs op bachelor- en masterniveau;
  • Het initiëren van nieuwe activiteiten rondom honoursonderwijs op een universiteitsbreed niveau;
  • Initiëren en onderhouden van het kennisnetwerk binnen en buiten de Universiteit Utrecht op het gebied van honoursonderwijs, zowel nationaal als internationaal;
  • Initiatief nemen voor de verdere vormgeving en ontwikkeling van honoursonderwijs van de Universiteit Utrecht in samenspraak met de faculteiten;
  • Verantwoordelijkheid voor en ambtelijke/administratieve ondersteuning van het universiteitsbrede honoursonderwijs;
  • Initiator van honoursopties voor internationalisering en maatschappelijke dienstverlening die voor studenten van alle faculteiten toegankelijk zijn.

Honours community

Daarnaast organiseert en stimuleert het UU Honours College de ontwikkeling van een universiteitsbrede honours community voor alle huidige studenten, alumni en docenten.

Universiteitsbreed

De onderwijsprogramma’s van het UU Honours College zijn toegankelijk voor alle studenten van de Universiteit Utrecht.

Tekst: Trots onderdeel van de Honours Community van de Universiteit Utrecht.

Nieuws over honours

Sol in glas in lood
8 februari 2018
Dinsdag voltrok rector Bert van der Zwaan de opening van het UU Honours College. Hier kunnen studenten extra uitdagend interdisciplinair onderwijs volgen.
honourscollege_opening2017
16 oktober 2017
Op maandag 9 oktober vond de opening plaats van het Academische Honours Jaar 2017-2018.
30 juni 2017
De tweede lichting studenten die het Humanities Honours Programme heeft gevolgd ontving het certificaat na een feestelijke middag met scriptiepresentaties.

feb
22 februari 2018 17:15 - 19:00
Het Humanities Honours Programma organiseert een publieke avondlezing op 22 februari over 'Urban Texts Across Cultures: Asia-Europe Encounters'.
mrt
12 maart 2018 16:00 - 17:00
Docent en betrokken bij honoursonderwijs? Kom maandag 12 maart naar de startbijeenkomst van de Special Interest Group Honours Onderwijs en discussieer mee.