OnderwijsFestival

Het OnderwijsFestival is hét jaarlijks terugkerende onderwijsevenement binnen de Universiteit Utrecht. Op dit evenement treffen docenten, studenten en medewerkers elkaar om ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen over onderwijs aan de UU.

Naar de officiële OnderwijsFestival website

Dit belooft ieder jaar een feestelijke dag te worden gevuld met workshops, masterclasses, ontmoeting, muziek en nog veel meer. Daarnaast is er ook speciale aandacht voor docenten en andere medewerkers die onderzoek doen naar hun eigen onderwijs (Scholarship of Teaching and Learning, SoTL), en hun (research-informed) plannen, voortgang en resultaten daarover willen delen. Op het OnderwijsFestival worden ook de winnaars van de jaarlijkse docentenprijzen bekendgemaakt.

Het OnderwijsFestival is de nieuwe naam voor de Onderwijsparade. In eerdere edities daarvan kwamen onderwerpen aan bod zoals Innovation and Scholarshop, Game Based leren, 21st Century Learning Skills, Blended Learning, Life Long Learning en het open-end-karakter van academisch onderwijs.