Utrechts Universiteitsfonds

Het Utrechts Universiteitsfonds is in 1886 opgericht door alumni, destijd nog 'oud-kweekelingen' genoemd. Doel was, en is nog steeds, het bevorderen van het academisch leefklimaat aan de Universiteit Utrecht. In het oprichtingsjaar brachten alumni al ruim 18.000 gulden bijeen! Een voor die tijd hoog bedrag waarmee direct al tal van studenteninitiatieven konden worden ondersteund.

Het Utrechts Universiteitsfonds is uitgegroeid tot een begrip in de Utrechtse universitaire gemeenschap en de plek waar studenten, alumni en docenten elkaar ontmoeten en inspireren.

Missie

Het Utrechts Universiteitsfonds wil bijdragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht op het gebied van onderwijs, onderzoek en het universitaire leefklimaat.

Visie

Het Utrechts Universiteitsfonds wil bewustzijn en betrokkenheid creëren van studenten, medewerkers van de universiteit, alumni en de stad Utrecht om projecten te realiseren die bijdragen aan de groei en bloei van de Universiteit Utrecht.

Help ook mee

De financiele steun van onze ruim 13.000 Vrienden en donateurs is onmisbaar. Met uw bijdrage ondersteunt u de missie van het fonds. Door te geven aan de academische gemeenschap draagt u uiteindelijk bij aan een betere toekomst.

Statuten van de Stichting Utrechts Universiteitsfonds

Het Utrechts Universiteitsfonds in een vogelvlucht