alumni-Rosanna_385x257

DONEER aan het ROSANNA Fund

ROSANNA Fund

Solidariteit tussen generaties

Het ROSANNA Fund is opgericht door Rosi Braidotti en Anneke Smelik, met als doel het stimuleren van het academisch onderwijs voor getalenteerde vrouwen aan de Universiteit Utrecht. Het fonds richt zich op vrouwelijke onderzoekers die zich bevinden op kruispunten in hun carrière. ROSANNA biedt hen financiële ondersteuning om de volgende professionele stap te bereiken: een beurs voor een PhD of post-doc, hulp bij publicaties of buitenlandse studiereizen, steun bij het verkrijgen van een vaste aanstelling of hoogleraarschap, et cetera.

Wij komen uit een generatie van intellectuelen en activisten geïnspireerd door de vrouwenbeweging: wij werden gedragen door de geschiedenis. Nu is het onze beurt om de volgende generatie van veelbelovende vrouwelijke wetenschappers te helpen.
Rosi Braidotti en Anneke Smelik

Rosi Braidotti is filosofe, Universiteitshoogleraar en oprichter en directeur van het Centre for the Humanities aan de Universiteit Utrecht. Zij is zeer toegewijd aan het ondersteunen van de ontwikkeling van vrouwen en van sociaal duurzame systemen.

Anneke Smelik is theoretica cultuur en media en hoogleraar in Visuele Cultuur op de Katrien van Munster-stoel aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij heeft een achtergrond in Women's Studies en een levenslange toewijding aan de rechten van vrouwen.