alumni-Rosanna_385x257

DONEER aan het ROSANNA Fund

Solidariteit tussen generaties

Het ROSANNA Fund is opgericht door Rosi Braidotti en Anneke Smelik, met als doel het stimuleren van het academisch onderwijs voor getalenteerde vrouwen aan de Universiteit Utrecht.

Rosi Braidotti is filosofe, Universiteitshoogleraar en oprichter en directeur van het Centre for the Humanities aan de Universiteit Utrecht. Zij is zeer toegewijd aan het ondersteunen van de ontwikkeling van vrouwen en van sociaal duurzame systemen. Anneke Smelik is theoretica cultuur en media en hoogleraar in Visuele Cultuur op de Katrien van Munster-stoel aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij heeft een achtergrond in Women's Studies en een levenslange toewijding aan de rechten van vrouwen.

Het ROSANNA Fund richt zich op vrouwelijke onderzoekers die zich bevinden op kruispunten in hun carrière. ROSANNA biedt hen financiële ondersteuning om de volgende professionele stap te bereiken: een beurs voor een PhD of post-doc, hulp bij publicaties of buitenlandse studiereizen, steun bij het verkrijgen van een vaste aanstelling of hoogleraarschap, et cetera. De ROSANNA Adviesraad bestaat uit Daniëlle Bruggeman, Naomi Ellemers, Marlise Mensink, Mischa Peters, Parwin Shabazy en Lianne Toussaint

Vluchtelingstudent

In overleg met de ROSANNA Adviesraad is een jaarlijkse beurs van €2.500,- voor een vluchtelingstudent opgestart. Deze beurs kwam tot stand in samenwerking met de Stichting voor Vluchteling-Studenten (UAF). Het UAF steunt al jarenlang vluchteling-studenten aan de Universiteit Utrecht. Het ROSANNA Fund kijkt uit naar een lange samenwerking en ondersteuning van hun goede werk.

Op 6 maart 2017 dit jaar reikte het ROSANNA Fonds de eerste officiële beurs uit aan een vrouwelijke student: Atefeh Cheheli Sobi. Zij accepteerde de beurs namens de Stichting voor Vluchteling-Studenten.

Wij komen uit een generatie van intellectuelen en activisten geïnspireerd door de vrouwenbeweging: wij werden gedragen door de geschiedenis. Nu is het onze beurt om de volgende generatie van veelbelovende vrouwelijke wetenschappers te helpen.
alumni-Rosanna_385x257
Rosi Braidotti en Anneke Smelik