Master Science Education & Communication

Het tweejarige masterprogramma Science Education and Communication bereidt studenten voor op loopbaanmogelijkheden zoals: leraar biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde of informatica (Teacher Track); of ontwerper van educatieve websites; vormgever van tentoonstellingen in wetenschapsmusea; of als onderzoeker en ontwerper van natuurwetenschappelijk onderwijs (Research & Development Track).
Bezoek voor meer informatie de masterkiezers website van de Universiteit Utrecht. Gedetailleerde informatie over het programma vind je op deze website voor huidige studenten.

MSEC Teacher Track

MSEC Research & Development Track

Profielen

Voor studenten die niet de master Science Education and Communication doen, maar wel interesse hebben in educatie en communicatie biedt het Freudenthal Instituut twee profielen aan. Kijk op de Studentensite van je eigen masterprogramma voor mogelijkheden binnen je eigen opleiding.

Communicatie Profiel

Het Communicatie (C) Profiel biedt studenten de gelegenheid om zich binnen hun bèta-onderzoeksmaster een half jaar te verdiepen in het communiceren en onderwijzen van hun vakgebied.

Van (top)onderzoekers wordt verwacht dat zij hun vakgebied voor een breed publiek toegankelijk kunnen maken. Het C-profiel speelt in op deze vraag en biedt studenten de mogelijkheid om hun communicatieve en educatieve kwaliteiten te ontwikkelen.

Voor meer informatie: lees de flyer (pdf).

Educational Profile

Binnen de masterprogramma’s van de Graduate School of Natural Sciences en de Graduate School of Life Sciences is het mogelijk om via het Educational Profile in 30 EC een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te halen. Voor diegenen die al tijdens hun bachelor een Educatieve Minor hebben afgerond en daarmee de tweedegraads bevoegdheid hebben behaald, leidt het Educational Profile op tot een eerstegraads bevoegdheid.

Voor meer informatie: lees de flyer (pdf).