Hoe ontwikkelt onze jeugd zich?

Dynamics of Youth zoekt het antwoord op cruciale vragen voor toekomstige generaties. Hoe helpen we onze kinderen opgroeien tot volwassenen die zich succesvol kunnen handhaven - en zich volop kunnen ontwikkelen - in een snel veranderende wereld?

Steeds meer kwetsbare kinderen komen in serieuze problemen doordat ze moeilijk kunnen voldoen aan alle eisen die het moderne leven aan ze stelt. De Universiteit Utrecht investeert in de toekomst met onderzoek naar de biologische en sociaal-culturele factoren die de ontwikkeling van onze jeugd beïnvloeden.

Nieuws

Close-up van een oog van een jong kind.
6 juni 2018
Kinderen staren te veel naar schermen. Dat is slecht voor je ogen, maar beïnvloedt ook je ruimtelijke vaardigheden, signaleert neuropsycholoog Albert Postma.
5 juni 2018
Het nieuwe centrum gaat alle hoog complexe zorg, research en opleidingen van de kinderoncologie concentreren.
4 juni 2018
Hoofdonderzoeker Chantal Kemner: “Het laat goed zien hoe nauw de samenwerking tussen de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht is.”
© iStockphoto.com/deimagine
28 mei 2018
Hoe is het gesteld met de kwaliteit van onze eindexamens? Vakdidacticus Hans Wessels: “Examens maken en beoordelen is een zorgvuldig proces.”
24 mei 2018
Onderzoekers hebben tien antipestprogramma’s getoetst op effectiviteit. Zij concluderen dat vier programma’s pesten daadwerkelijk terugdringen.

Pagina's

RSS

Agenda

18
jun
18 juni 2018 14:00 - 16:00
Ben je van plan een aanvraag in te dienen voor het Utrecht Stimuleringsfonds Onderwijs (USO)? Kom naar de informatiebijeenkomst op maandag 18 juni 2018!
29
jun
29 juni 2018 10:30 - 11:15
Promotie van Jaccoline van ’t Noordende over het rekenonderwijs.
RSS