Gescheiden gezinnen

Ongeveer een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Ook stellen die niet getrouwd zijn, leven niet altijd happily ever after. Wat weet de wetenschap over scheiden? Zijn we zoveel gelukkiger als we verlost zijn van de partner? En hoe ervaren kinderen een (vecht)scheiding van hun ouders?

Nieuws

Veerkracht van kinderen na scheiding
16 januari 2019
Hebben kinderen weinig last van een scheiding of betalen ze een zware psychosociale prijs? Reine van der Wal beantwoordt deze vraag.
2 januari 2019
Zoë Rejaän MSc over het interdisciplinaire onderzoeksproject 'Waar hoor ik thuis? Kinderen met meer dan één thuissituatie'.
11 december 2018
Prof. dr. Irina van Aalst over 'Waar hoor ik thuis? Kinderen met meer dan één thuissituatie': "Kinderen van gescheiden ouders zijn kleine stadsnomaden."
Susan Branje - Foto: Ed van Rijswijk
27 november 2018
Prof. dr. Susan Branje over 'Waar hoor ik thuis? Kinderen met meer dan één thuissituatie': "Het gevoel om erbij te horen is essentieel."
Kind speelt met blokken (het spel Jenga)
16 september 2018
Onderzoekers in het familierecht van de Universiteit Utrecht (UCERF) waarschuwen de overheid voor risico's in nieuwe jeugdbeschermingsmaatregelen sinds 2015.

Pagina's

RSS

Onze experts

Gezinsrelaties na scheiding
Familierelaties en (vecht)scheidingen
(Echt)scheiding, nieuwe relatievormen en juridische aspecten van partnerrelaties
Juridische aspecten van en na scheiding