Onderwijs voor Professionals

Naast bachelor- en masteronderwijs biedt de Universiteit Utrecht ook onderwijs voor professionals aan. Deze onderwijstak richt zich op professionals met academische opleidingsvragen en staat in directe verbinding met het onderzoek en onderwijs van de UU.

Lees welke ambities de UU heeft op het gebied van OVP (Intranet)

Vragen over Onderwijs voor Professionals?

Elke faculteit heeft een contactpersoon voor Onderwijs voor Professionals. Zij zijn het eerste aanspreekpunt binnen de faculteit voor docenten die een idee hebben om aanbod voor professionals te ontwikkelen.

Ga naar overzicht facultaire contactpersonen (intranetlink)
Onderwijs voor Professionals

Daarnaast kan het Office OvP je helpen. Het loket ondersteunt faculteiten en strategische thema's bij de ontwikkeling van Onderwijs voor Professionals door:


Kennisdelen en professionalisering op het gebied van OvP

Er zijn verschillende activiteiten op het terrein van onderwijs voor professionals, zoals de Special Interest Group (SIG) Onderwijs voor Professionals.

Deze SIG biedt een platform voor docenten en ondersteuners voor het delen van ervaringen met het ontwikkelen, organiseren, uitvoeren en toetsen van onderwijs aan werkende professionals, en wordt ondersteund door het Centre for Academic Teaching and Learning. Ga naar de pagina van de SIG Onderwijs voor Professionals voor meer informatie.