Bijzondere verdiensten

Tijdens de opening van het academisch jaar wordt een prijs uitgereikt aan de student of groep studenten van de Universiteit Utrecht die heeft uitgeblonken in bestuurlijke en/of maatschappelijke activiteiten.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 1.500,-.

Actueel

3 september 2018
Tijdens de opening van het academisch jaar heeft rector Henk Kummeling de studentenprijzen uitgereikt aan Elizabeth Dirth en werkgroep 'Gewoon Vega'

Pagina's

RSS

In september 2017 heeft collegevoorzitter Anton Pijpers de studentenprijs Bijzondere Verdiensten uitgereikt aan Roos Ykema, studente Milieu- en Natuurwetenschappen en Rechten aan de Universiteit Utrecht. Roos won met haar initiatief Taalles Vluchtelingen Utrecht Team de studentenprijs voor Bijzondere Verdiensten. 

Zie de video van de uitreiking van deze studentenprijs en die voor de beste masterscriptie. 

Ken jij iemand die je wilt voordragen voor deze prijs?

Een student, familielid of een groep vrienden kan  een student (of groep studenten) voordragen als er voldaan is aan de volgende criteria:

  • De student of groep studenten heeft naast de studie een bijzondere prestatie verricht op bestuurlijk en/of maatschappelijk vlak.
  • De student of groep studenten heeft een positieve uitstraling op het imago van studenten in het algemeen en die van de Universiteit Utrecht in het bijzonder.
  • De student of groep studenten heeft goede studieresultaten behaald.

De deadline voor de voordracht ligt elk jaar op 1 juni. De voordracht moet vóór deze datum per e-mail gestuurd worden naar de secretaris van de jury, Frank Peters (f.j.v.m.peters@uu.nl). 

De voordracht moet bestaan uit:

  • Een motivatie van maximaal 1 A4 van de voordracht in het Nederlands of Engels.
  • Een beschrijving van maximaal 1 A4 van de inhoud en omvang van de activiteiten die de kandidaat naast de studie heeft gedaan
  • Een curriculum vitae van de voorgedragen kandidaat van maximaal 1 pagina.

Download het volledige reglement (.pdf) van de Studentenprijzen, categorie bijzondere bestuurlijke- of maatschappelijke verdiensten.

Samenstelling jury 2018

  • Prof. dr. P.R. (Dop) Bär, voorzitter, emeritus hoogleraar Biomedische Wetenschappen
  • Prof. dr. F.C. (Erik) Stam, hoogleraar Economie van Ondernemerschap en Innovatie
  • Drs. H.P.A. (Anja) Smit, bibliothecaris Universiteit Utrecht
  • Roos Ykema, winnaar studentenprijs Bijzondere Bestuurlijke en Maatschappelijke verdiensten 2017.

Archief

Bekijk het archief van de winnaars van de afgelopen jaren.