Bijzondere verdiensten

Tijdens de opening van het academisch jaar wordt een prijs uitgereikt aan de student of groep studenten van de Universiteit Utrecht die heeft uitgeblonken in bestuurlijke en/of maatschappelijke activiteiten.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 1.500,-.

Actueel

Koningin Maxima begroet jonge patiënt van Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
25 juli 2019
De genomineerden voor de Studentenprijzen 2019 zijn bekend. De prijzen worden uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar.

Pagina's

RSS

De prijs voor Bestuurlijke en Maatschappelijke Verdiensten 2018 ging naar ‘Gewoon Vega’, een werkgroep van studenten van verschillende opleidingen. Zij zetten zich op creatieve en positieve wijze in om de universitaire gemeenschap vaker vegetarisch te laten eten, met verkleining van de ecologische voetstap als doel.  

Ken jij iemand die je wilt voordragen voor deze prijs?

Een student, familielid of een groep vrienden kan  een student (of groep studenten) voordragen als er voldaan is aan de volgende criteria:

  • De student of groep studenten heeft naast de studie een bijzondere prestatie verricht op bestuurlijk en/of maatschappelijk vlak.
  • De student of groep studenten heeft een positieve uitstraling op het imago van studenten in het algemeen en die van de Universiteit Utrecht in het bijzonder.

De deadline voor de voordracht ligt elk jaar op 1 juni. De voordracht moet vóór deze datum per e-mail gestuurd worden naar de secretaris van de jury, Frank Peters (f.j.v.m.peters@uu.nl). 

De voordracht moet bestaan uit:

  • Een motivatie van maximaal 1 A4 van de voordracht in het Nederlands of Engels.
  • Een beschrijving van maximaal 1 A4 van de inhoud en omvang van de activiteiten die de kandidaat naast de studie heeft gedaan
  • Een curriculum vitae van de voorgedragen kandidaat van maximaal 1 pagina.

Download het volledige reglement (.pdf) van de Studentenprijzen, categorie bijzondere bestuurlijke- of maatschappelijke verdiensten.

Samenstelling jury 2019

  • Prof. dr. P.R. (Dop) Bär, voorzitter, emeritus hoogleraar Biomedische Wetenschappen
  • Prof. dr. F.C. (Erik) Stam, hoogleraar Economie van Ondernemerschap en Innovatie
  • Drs. H.P.A. (Anja) Smit, bibliothecaris Universiteit Utrecht
  • Leden van Werkgroep Vega, winnaar studentenprijs Bijzondere Bestuurlijke en Maatschappelijke verdiensten 2018.

Archief

Bekijk het archief van de winnaars van de afgelopen jaren.