Gescheiden gezinnen

Ongeveer een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Ook stellen die niet getrouwd zijn, leven niet altijd happily ever after. Wat weet de wetenschap over scheiden? Zijn we zoveel gelukkiger als we verlost zijn van de partner? En hoe ervaren kinderen een (vecht)scheiding van hun ouders?

Nieuws

Kind speelt met blokken (het spel Jenga)
16 september 2018
Onderzoekers in het familierecht van de Universiteit Utrecht (UCERF) waarschuwen de overheid voor risico's in nieuwe jeugdbeschermingsmaatregelen sinds 2015.
Kind kijkt in de camera terwijl de ouders op de achtergrond ruzie hebben. Fotocredits: iStock
11 september 2018
Lees in dit interview met universitair docent Inge van der Valk over het proces en de gevolgen van scheiding voor kinderen.
Bruidspaar met ruzie. Fotocredits: iStock
10 september 2018
Lees in dit interview met hoogleraar Interdisciplinaire Sociale Wetenschap Catrin Finkenauer waarom één op de drie huwelijken in een (vecht)scheiding eindigt.
Een moeder en twee kleine kinderen met een tablet
28 juni 2018
Caroline Junge en Carlijn van den Boomen doen mee aan een Europees samenwerkingsproject: "We willen de interactie tussen kinderen en ouders beter begrijpen."
18 december 2017
Sociologe Anne-Rigt Poortman onderzoekt met het CBS wie er voor co-ouderschap kiest, en of deze opvoedingsvorm standhoudt.

Pagina's

RSS

Onze experts

Gezinsrelaties na scheiding
Familierelaties en (vecht)scheidingen
(Echt)scheiding, nieuwe relatievormen en juridische aspecten van partnerrelaties
Juridische aspecten van en na scheiding
Scheiding en kinderen