Thriving & Healthy Youth

Vooruitgang in medische behandelingen en technologie voor jeugdaandoeningen en -handicaps hebben geleid tot enorm toegenomen overlevingskansen en een toenemend aantal kinderen met chronische ziektes.

Tegelijk heeft vooruitgang in de behandeling van geestelijke gezondheid geleid tot de creatie van kansen voor genezing en herstel. Hoe dan ook, de variatie in ontwikkelingsresultaten is immens.

    Tot recentelijk was onderzoek vooral gericht op de negatieve psycho-sociale sequelae, en het stigma van geestelijke en fysieke tegenslagen tijdens de jeugd. Opkomende theorieën en empirisch bewijs, waaronder de moderne studies van DoY-onderzoekers en -hubs, opperen dat de focus op (langetermijn) cognitieve, sociale, academische, emotionele en fysieke gebreken een begrip van het volledige spectrum van ontwikkelingsuitkomsten in alle functioneringsdomeinen belemmert.

    Om gelijke kansen te creëren, moeten we verder gaan dan het herstellen van tegenslagen door het promoten van welvarendheid en groei door effectieve preventies en interventies.

    Domain chairs