Utrechtse wetenschappers doen onderzoek rondom (on)gelijkheid tussen mannen en vrouwen vanuit uiteenlopende disciplines, zoals genderstudies, sociale wetenschappen, geschiedenis, filosofie en economie. In dit dossier bundelt de Universiteit Utrecht actuele voorbeelden van haar expertise op het gebied van gender en emancipatie.

huishouden
13 maart 2017
Vrouwen doen (nog altijd) veel meer in het huishouden. Ook als de man werkloos thuis zit.
18 januari 2017
De eerste hoogleraar mensenrechteneducatie in Nederland wordt Felisa Tibbitts.
Groepsportret oratie Johanna Westerdijk
13 januari 2017
Op 10 februari 2017 viert de Universiteit Utrecht samen met andere organisaties ‘100 jaar vrouwelijke hoogleraren’.
5 januari 2017
Deze prijs voor vrouwelijke experts die zich in 2016 het beste hebben geprofileerd in de nieuwsmedia is een initiatief van VIDM.nl en ZijSpreekt.
Carlijn Kamphuis en Maeike Zijlmans met moderator Eva Jinek
1 december 2016
Gezondheidsgeografe Carlijn Kamphuis en neurologe Maeike Zijlmans hebben beiden een Women in Science Beurs 2016 ontvangen.
7 november 2016
In het kader van de cursus ‘Public History Digitaal’ schreven studenten biografische lemma’s over vrouwelijke wetenschappers van de Universiteit Utrecht.
Book 'Transnational Cinemas'
18 oktober 2016
Sandra Ponzanesi was gasteditor van een speciaal nummer van het journal Transnational Cinemas. De bijdragen reflecteren op Europa, postkolonialisme en film.
16 september 2016
Iris van der Tuin is redacteur van het boek, dat het tweede deel is van de tiendelige MacMillan Interdisciplinary Handbooks reeks over gender.