Ondernemen

Ben je creatief en nieuwsgierig en op zoek naar extra uitdaging in en naast je studie? Wil je weten hoe je je kennis omzet in een nieuw product of een nieuwe dienst? Of heb je een innovatief idee of concept dat je wilt gaan uitvoeren? Dan past ondernemen bij jou. En de UU biedt je hiervoor genoeg mogelijkheden!

Centre for Entrepreneurship

Het Centre for Entrepreneurship verbindt alle activiteiten op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en -onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Een overzicht van alle vakken, evenementen en ondersteuning op het gebied van ondernemerschap tijdens je studie vind je dan ook op de website van het Centre for Entrepreneurship.

Ondernemerschapsvakken en minor

De Universiteit Utrecht geeft je tijdens je bacheloropleiding verschillende kansen om de ondernemer in jezelf te ontdekken. Door het volgen van vakken doe je niet alleen kennis op van ondernemerschap, maar ontwikkel je ook ondernemerschapsvaardigheden. Zie het aanbod ondernemerschapsonderwijs voor bachelorstudenten. Deze komen in je carrière als ondernemer of werknemer goed van pas. Volg je meerdere vakken, dan kun je deze inbrengen als minor. De Universiteit Utrecht heeft vier minors op het gebied van ondernemerschap: Entrepreneurship, Sociaal ondernemerschap, Entrepreneurship in Life Sciences and Health en Sustainable Entrepreneurship and Innovation.

Voor een overzicht van alle vakken kun je kijken op de website van het Centre for Entrepreneurship.

Essentials of Entrepreneurship is het eerste vak van de ondernemerschapsminoren aan de Universiteit Utrecht. Met dit vak leer je de academische, maar ook de praktische kant van ondernemerschap, door je eigen project op te zetten.

UtrechtInc Students

De Universiteit Utrecht heeft één van de beste universiteitsincubators van de wereld: UtrechtInc. Als je nog niet helemaal klaar bent om de stap te zetten om daar gaan te ondernemen, kun je je aansluiten bij UtrechtInc students. Zij zijn de studentenorganisatie voor ondernemende studenten en kunnen je wegwijs maken bij alle ondernemerschapsactiviteiten aan de universiteit. Ze kunnen je ook ondersteunen en adviseren met je eigen bedrijf en organiseren netwerkborrels en workshops.

Ook zijn er verschillende andere studentenorganisaties actief op het gebied van ondernemen, waaronder Enactus als je actief wilt zijn op het gebied van sociaal ondernemerschap. Voor een compleet overzicht kun je kijken op de website van het Centre for Entrepreneurship.