Selectie

Een aantal opleidingen aan de UU heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je krijgt toegang tot deze opleidingen door mee te doen aan een selectieprocedure. Kijk bij de bachelor van je keuze welke stappen je precies moet nemen om je in te schrijven, en lees meer over de selectieprocedure- en selectiecriteria.

Opleidingen met selectie

Er zijn ook opleidingen die een beperkt aantal plaatsen hebben en ook nog selecteren. Dit zijn opleidingen met een numerus fixus. Deze hebben te maken met regels van de minister en een afwijkende aanmelddeadline. Kijk op numerus fixus en de regels rondom selectie en het inschrijfproces voor meer informatie.

Buitenlandse vooropleiding

Heb je een buitenlandse vooropleiding (ook Internationaal/Europees Baccalaureaat)? Selecteer dan bij de bachelor van je keuze op de pagina met informatie over inschrijven de optie: 'Een niet-Nederlands diploma (inclusief Internationaal of Europees Baccalaureaat)'. Let op: dit geldt ook voor scholieren met de Nederlandse nationaliteit, maar een niet-Nederlandse vooropleiding behaald in Nederland, óf het buitenland.

DigiD

Om je te kunnen inschrijven heb je een DigiD nodig. Dat is een inlog voor allerlei overheidssites. Het duurt 5 werkdagen voordat je je DigiD ontvangt na aanvraag. Zorg dus dat je op tijd je DigiD aangevraagd (én geactiveerd) hebt.