De Universiteit Utrecht leidt studenten op die optimaal zijn voorbereid op de onzekerheid en complexiteit van de maatschappij vandaag en in de toekomst. Dat vraagt om leiderschap, ondernemerschap en het vermogen om te blijven leren.

Het Centre for Entrepreneurship verbindt alle activiteiten op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Wij geloven in het ondersteunen van 'ondernemerschap om een verschil te maken', waarbij de universiteit een krachtige omgeving wordt die studenten en medewerkers ondersteunt om op creatieve wijze nieuwe kansen, mogelijkheden en innovaties na te streven. Als expertisecentrum moedigen we de ontwikkeling aan van relevante cursussen, programma's en co-curriculaire activiteiten en verschaffen we informatie en inspiratie.

Ondernemerschap aan de Universiteit Utrecht is gebaseerd op twee belangrijke pijlers:

  • Ontwikkeling van  ondernemersvaardigheden
    Creativiteit, innovatie en ondernemerschap zijn essentieel voor alle studenten
  • Maatschappelijke uitdagingen aangaan
    Studenten zijn de leiders van de toekomst, die maatschappelijke uitdagingen oplossen en sociale impact hebben

Meer informatie over ondernemerschapsonderwijs en -onderzoek, de docenten community, onze partners en ervaringsverhalen zijn hier te vinden.

Agenda

24
aug
24 augustus 2018 13:30 - 17:30
Elke maand organiseert UtrechtInc workshops voor (toekomstige) ondernemers en wetenschappers, die de basisvaardigheden van ondernemerschap willen trainen.
30
aug
30 augustus 2018 15:00 - 20:00
Welke (f)actoren maken productief ondernemerschap mogelijk binnen uw regio?
20
sep
20 september 2018 15:30 - 17:30
Hoe ontwerp je je cursussen om ondernemend denken en doen te stimuleren?
21
sep
21 september 2018 13:30 - 17:30
Every month UtrechtInc organises workshops for (future) entrepreneurs and scientists who want to train their basic skills in entrepreneurship.
26
sep
26 september 2018 10:00 - 19:30
Topsprekers uit de wetenschap, overheid en het bedrijfsleven delen hun kennis en er zijn workshops die wetenschap en praktijk combineren.
RSS

Nieuws

Erik Stam
woensdag 8 augustus 2018
Nieuwe data en om de kwaliteit van het regionale ecosysteem te bepalen leveren nieuwe inzichten voor beleid om zo de context voor ondernemerschap te verbeteren.
Kate Raworth
woensdag 11 juli 2018
Het Social Entrepreneurship Festival 2018 koppelde nieuwe manieren van economisch denken aan innovatieve bedrijfsmodellen en sociale en milieudoelen.
Emma Luitjens, Georgios Agkavanakis, Yurhan Kwee, Janin Herkrath, Rushi Sanjeev Mehta, Franco Grosso Giordano
maandag 9 juli 2018
Zes studenten Bio-Inspired Innovation van de Universiteit Utrecht zijn doorgedrongen tot de finale van de internationale Biomimicry Design Challenge
Erik Stam
donderdag 28 juni 2018
Column van prof. dr. Erik Stam over ecosystemen voor ondernemerschap.
donderdag 28 juni 2018
Begin juni 2018 vond de jaarlijkse 24-uurs Onderwijsconferentie van de Universiteit Utrecht plaats.
RSS