De Universiteit Utrecht leidt studenten op die optimaal zijn voorbereid op de onzekerheid en complexiteit van de maatschappij vandaag en in de toekomst. Dat vraagt om leiderschap, ondernemerschap en het vermogen om te blijven leren.

Het Centre for Entrepreneurship verbindt alle activiteiten op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Wij geloven in het ondersteunen van 'ondernemerschap om een verschil te maken', waarbij de universiteit een krachtige omgeving wordt die studenten en medewerkers ondersteunt om op creatieve wijze nieuwe kansen, mogelijkheden en innovaties na te streven. Als expertisecentrum moedigen we de ontwikkeling aan van relevante cursussen, programma's en co-curriculaire activiteiten en verschaffen we informatie en inspiratie.

Ondernemerschap aan de Universiteit Utrecht is gebaseerd op twee belangrijke pijlers:

  • Ontwikkeling van  ondernemersvaardigheden
    Creativiteit, innovatie en ondernemerschap zijn essentieel voor alle studenten
  • Maatschappelijke uitdagingen aangaan
    Studenten zijn de leiders van de toekomst, die maatschappelijke uitdagingen oplossen en sociale impact hebben

Meer informatie over ondernemerschapsonderwijs en -onderzoek, de docenten community, onze partners en ervaringsverhalen zijn hier te vinden.

Agenda

16 - 18
okt
16 oktober 2019 09:00 - 18 oktober 2019 18:00
De Interdisciplinary European Conference on Entrepreneurship Research (IECER) vindt plaats van 16-18 oktober 2019 aan de Universiteit Utrecht.
18
okt
18 oktober 2019 12:00 - 18:00
Digitalisering, flexibel werken, kwetsbare werknemers, de rol van instituties en actoren bij het stimuleren van "fatsoenlijk" en zeker, versus onzeker werk.
RSS

Nieuws

Erik Stam
dinsdag 8 oktober 2019
Column van prof. dr. Erik Stam over florerende ecosystemen voor ondernemerschap.
Teamwork
dinsdag 8 oktober 2019
24 startups zijn gestart met de acceleratie- en validatieprogramma's van universiteitsincubator UtrechtInc.
myHospi app
donderdag 3 oktober 2019
Het Centre for Entrepreneurship sprak met Lars Molenaar en Cornelis den Hartog, studentondernemers en masterstudenten Business Development & Entrepreneurship.
woensdag 11 september 2019
In september verschijnt de essaybundel 'Ondernemen in de open samenleving', onder redactie van Rutger Claassen en Judith van Erp.
Business Incubation
dinsdag 10 september 2019
Chris Eveleens promoveert met onderzoek naar de structurele bijdrage van bedrijfsincubatie op de prestaties van startups.
RSS