De Universiteit Utrecht leidt studenten op die optimaal zijn voorbereid op de onzekerheid en complexiteit van de maatschappij vandaag en in de toekomst. Dat vraagt om leiderschap, ondernemerschap en het vermogen om te blijven leren.

Het Centre for Entrepreneurship verbindt alle activiteiten op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en onderzoek aan de Universiteit Utrecht. Wij geloven in het ondersteunen van 'ondernemerschap om een verschil te maken', waarbij de universiteit een krachtige omgeving wordt die studenten en medewerkers ondersteunt om op creatieve wijze nieuwe kansen, mogelijkheden en innovaties na te streven. Als expertisecentrum moedigen we de ontwikkeling aan van relevante cursussen, programma's en co-curriculaire activiteiten en verschaffen we informatie en inspiratie.

Ondernemerschap aan de Universiteit Utrecht is gebaseerd op twee belangrijke pijlers:

  • Ontwikkeling van  ondernemersvaardigheden
    Creativiteit, innovatie en ondernemerschap zijn essentieel voor alle studenten
  • Maatschappelijke uitdagingen aangaan
    Studenten zijn de leiders van de toekomst, die maatschappelijke uitdagingen oplossen en sociale impact hebben

Meer informatie over ondernemerschapsonderwijs en -onderzoek, de docenten community, onze partners en ervaringsverhalen zijn hier te vinden.

Agenda

18
okt
18 oktober 2019 09:00 - 17:00
Digitalisering, flexibel werken, kwetsbare werknemers, de rol van instituties en actoren bij het stimuleren van "fatsoenlijk" en zeker, versus onzeker werk.
RSS

Nieuws

logo Rijksoverheid horizontaal
woensdag 29 mei 2019
Op grond van onderzoek van de UU ziet het kabinet het belang van het verder stimuleren en faciliteren van de activiteiten van sociale ondernemingen.
vergrootglas op groen park
woensdag 1 mei 2019
Prof. dr. ir. Bert Weckhuysen (scheikunde) ontvangt de Teaching Fellow beurs van het Comeniusprogramma.
donderdag 31 januari 2019
Ondernemerschap wordt steeds meer gezien als een van de kerncompetenties; belangrijk voor iedere burger in de samenleving.
Juridisch Spreekuur Gedetineerden met Anne-Wil-Dijkstra (jurylid)
donderdag 10 januari 2019
Jury beloont studenten en medewerkers van de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie, die via hun studie en werk impact hebben op de maatschappij.
dinsdag 20 november 2018
Meer dan 100 studenten en alumni waren aanwezig bij de eerste Entrepreneurship Day in Social Impact Factory.
RSS