Descartes College

Het Descartes College biedt interdisciplinaire honourscursussen aan voor gemotiveerde bachelorstudenten van de Universiteit Utrecht. Het Descartes College brengt studenten uit alle opleidingen van de universiteit en de beste wetenschappers bij elkaar. Het doel is een unieke, interdisciplinaire honourscommunity van academici uit diverse vakgebieden: samen nadenken over brede vraagstukken die verschillende wetenschappers en wetenschappen aangaan.

Voor wie?

Gemotiveerde bachelorstudenten van alle opleidingen kunnen zich in hun eerste jaar aanmelden voor het Descartes College; je volgt Descartes in je tweede en derde jaar naast je reguliere opleiding. Het Descartes College is de universitaire vrijplaats voor studenten die verbreding zoeken en de grenzen van hun vakgebied willen overstijgen. Descartes leert je om in een breed kader na te denken over wetenschap en over jouw rol als wetenschapper in de maatschappij. Je kunt je eigen discipline beter plaatsen en je doet ervaringen op hoe je ideeën kunt uitwisselen en hoe je in discussie kunt gaan met studenten en docenten van andere vakgebieden.

Ben je al honoursstudent binnen je eigen opleiding of faculteit? Dan kan je ook een of meerdere losse cursussen van het Descartes College volgen.

Meer informatie & aanmelden

Als je meer wilt weten over het Descartes College of als je je wilt aanmelden, bezoek dan de studentenwebsite over het Descartes College.

Vier studenten werken samen en voeren een discussie.