Matching

Kom je studeren aan de Universiteit Utrecht en heb je je voor 1 mei ingeschreven? Dan doorloop je een verplicht matchingstraject. Je maakt kennis met de studie en met studeren. Zo ontdek je samen met de opleiding of de studie echt bij jou past. Is er een match? Dan vergroot je de kans dat je de studie succesvol afrondt.

Voor wie?

Matching geldt voor iedereen die op 1 mei geregistreerd staat op een Nederlands woonadres en zich inschrijft voor een Nederlands- of Engelstalige bacheloropleiding zonder selectie of numerus fixus.

Selecteer hieronder wat voor jou van toepassing is voor meer informatie over de matchingsprocedure:

Wanneer vindt matching plaats?

Matching vindt bij de meeste opleidingen drie keer per jaar plaats. Let op: sommige opleidingen hebben data die afwijken van onderstaande periodes. Check dus altijd de precieze datum bij de opleiding van je keuze (zie hieronder).

  • Periode 1: 23 t/m 26 april 2023
  • Periode 2: 1 t/m 29 juni 2023
  • Periode 3: 21 t/m 25 augustus 2023 (alleen voor uitzonderingsgevallen)

Tip!

Hoe eerder je je inschrijft voor een opleiding, des te meer kans je hebt om in periode 1 te kunnen deelnemen aan matching. Dat heeft als voordeel dat als de opleiding na matching toch tegen blijkt te vallen, je nog voldoende tijd hebt om je aan te melden voor een andere opleiding (en dus deel te kunnen nemen aan matching voor die opleiding in periode 2).

Heb je een klacht?

Als je een klacht hebt over de matchingsprocedure, dan hopen we dat je dat ons laat weten. Mocht je het gevoel hebben dat je klacht niet serieus genomen wordt, dan kun je terecht bij Meldpunt Studiekeuzecheck. Dit meldpunt is ontwikkeld door de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).