Hoe schrijf je je in?

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 oktober. De deadline voor inschrijven is voor de meeste bacheloropleidingen 1 mei. Check de inschrijfdeadline bij jouw opleiding, want voor sommige opleidingen moet je je eerder inschrijven. 

Buitenlandse vooropleiding

Heb je een buitenlandse vooropleiding (ook Internationaal/Europees Baccalaureaat)? Selecteer dan bij de bachelor van je keuze op de pagina met informatie over inschrijven de optie: 'Een niet-Nederlands diploma (inclusief Internationaal of Europees Baccalaureaat)'Let op: dit geldt ook voor scholieren met de Nederlandse nationaliteit, maar een niet-Nederlandse vooropleiding behaald in Nederland, óf het buitenland.

DigiD

Om je te kunnen inschrijven heb je een DigiD nodig. Dat is een inlog voor allerlei overheidssites. Het duurt 5 werkdagen voordat je je DigiD ontvangt na aanvraag. Zorg dus dat je op tijd je DigiD aangevraagd (én geactiveerd) hebt.

Verschillende soorten bacheloropleidingen

De Universiteit Utrecht biedt verschillende soorten bacheloropleidingen aan. Lees eerst de algemene informatie over deze bacheloropleidingen, en kijk daarna bij de bachelor van je keuze welke stappen je precies moet nemen om je in te schrijven. Mocht je nog vragen hebben: schroom dan absoluut niet om contact met ons op te nemen. Dit kun je het best doen via de contactpagina van iedere bacheloropleiding. 

Als je een inschrijfverzoek indient voor meerdere bacheloropleidingen, houd er dan rekening mee dat je voor iedere bacheloropleiding moet deelnemen aan de juiste matchings- of selectieactiviteiten.