NAHSS Summer School

Netherlands-Asia Honours Summerschool

De Netherlands-Asia Honours Summerschool (NAHSS) biedt Nederlandse bachelor studenten de kans om China op een nieuwe manier te ontdekken. De NAHSS is een samenwerking tussen alle Nederlandse universiteiten, vier ministeries en Nederlandse en Chinese multinationals. Door gastlezingen van CEO’s en China-experts te krijgen en een reis door Azië te maken ontmoeten Nederlandse studenten China als een belangrijke speler op het wereldtoneel. Dit jaar draait het om het thema ‘Curbing Climate Change’.

NAHSS 2022

Ieder jaar biedt de NAHSS honderd bachelor studenten van alle Nederlandse universiteiten de kans om deel te nemen aan de zomerschool. Tijdens het voorbereidende traject in Nederland werk je aan casestudies, krijg je gastlezingen van CEO’s en China-experts, en kom je in aanraking met de Chinese cultuur. Tot slot voer je een consultancy project uit bij één van de multinationals of ministeries. Na het voorbereidende traject ben je klaar voor de cultuur- en businessreis van 2-4 weken door Azië waar je werkt aan projecten met het thema Curbing Climate Change, deelneemt aan culturele activiteiten en multinationals bezoekt*.

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Je bent een tweede- of derdejaars bachelor student**.
 • Je hebt een vloeiende taalbeheersing in Engels (academisch) en Nederlands (NT2) in zowel spraak als geschrift.
 • Je hebt affiniteit met China.
 • Je bent ambitieus, sociaal, actief, open-minded en ondernemend.
 • Je voldoet aan één van de volgende criteria:
  • Je bent een honoursstudent
  • Je doet onderscheidende extracurriculaire activiteiten
  • Je hebt bovengemiddelde cijfers (≥ 8/10)

* De NAHSS staat in nauw contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis zal plaatsvinden mits de situatie rondom COVID-19 dit toelaat, anders zal het gehele programma in Nederland plaatsvinden.

** Hogere jaarlagen bachelor studenten met gegronde redenen voor studievertraging mogen zich ook aanmelden voor de NAHSS (e.g. bestuursjaar en/of stage).

Contact en aanmelden

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Kijk dan op de website of mail naar info@nahss.nl.