Onze campus

De gebouwen van de Universiteit Utrecht vind je in en rond de stad Utrecht, met onder andere twee universiteitsbibliotheken. De campus van de Universiteit bestaat uit drie campussen; Utrecht Science Park, de binnenstad van Utrecht en de Internationale Campus Utrecht. 

Utrecht Science Park

Utrecht Science Park with buildings, rainbow bike path and tram

Campus

De meeste opleidingen van de Universiteit Utrecht bevinden zich op het Utrecht Science Park. De campus ligt net buiten de stad, aan de oostzijde. Een deel van de Utrechtse studenten woont op de campus, bijvoorbeeld in de kleurrijke woontoren Casa Confetti. Als je studeert aan de UU kan je sporten bij het sportcomplex Olympos, een drankje doen bij een van de cafés, boodschappen bij de Spar en je studiebenodigdheden halen bij de verschillende campusshops.

Naast de universiteit en de studentenwoningen vind je op de campus onder meer het ziekenhuis UMC Utrecht, de Hogeschool Utrecht en de Botanische Tuinen. Utrecht Science Park is een plek die blijft groeien doordat grote bedrijven er de afgelopen jaren zich hebben gevestigd. Wie weet een interessante stageplek in de toekomst?

Beste studieplek van het Utrecht Science Park

Manal geeft een tour van de USP bibliotheek

De beste plek om te studeren is in de universiteitsbibliotheek, een architectonisch hoogtepunt sinds 2004. Met veel rustige studieplekken in het grote en moderne gebouw, is het een populaire plek onder studenten. De studieplekken kunnen online worden gereserveerd.

Hoe kom ik er?

Je kunt Utrecht Science Park gemakkelijk bereiken met de fiets of met het openbaar vervoer. De rit met de tram of bus vanaf Utrecht Centraal Station duurt ongeveer 15 minuten.

Binnenstad Utrecht

Hartje Utrecht

In het oude centrum van Utrecht vind je onder meer de taalopleidingen en de opleidingen rechtsgeleerdheid, economie en bestuurs- en organisatiewetenschap van de universiteit. Naast het studeren biedt de stad volop gelegenheid voor sport, cultuur, winkelen etc.

Rebecca laat zien hoe je kan studeren in de binnenstad

Beste studieplek in de binnenstad

Verscheidene universiteitslocaties zijn ondergebracht in prachtige oude stadspanden verspreid over de stad. De grootste locatie is de universiteitsbibliotheek in het centrum van de stad. Het is een klassieke bibliotheek die veel rustige studieplekken biedt. Vanuit de binnentuin zijn tal van werk- en hoorcollegezalen te bereiken. De ingang is aan de Drift 27. Het historische gebouw was in de negentiende eeuw het paleis van Lodewijk Napoleon.

Hoe kom ik er?

Zowel met het openbaar vervoer als met de fiets is het centrum goed te bereiken. Door de centrale ligging in de binnenstad bevinden alle gebouwen van de Universiteit Utrecht zich op loopafstand van Utrecht Centraal Station.

Internationale Campus Utrecht

Campus

Op de Internationale Campus Utrecht vind je het University College Utrecht (UCU) en de Utrecht University School of Economics (USE). De internationale en Nederlandse studenten die op de campus wonen vormen een levendige community. Zij volgen ook colleges voor verschillende opleidingen op de campus. Er zijn verscheidene studieplekken beschikbaar in alle gebouwen.

Hoe kom ik er?

Je kunt de Internationale Campus bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. De busrit vanaf Utrecht Centraal Station duurt ongeveer 20 minuten.

University College Roosevelt

Campus

De sfeervolle campus van University College Roosevelt (UCR) bevindt zich midden in het centrum van Middelburg, provincie Zeeland. UCR biedt aankomend bachelorstudenten een breed honoursprogramma met een internationaal karakter.