Dubbele bacheloropleidingen

Hou je van extra uitdaging en wil je je kennis breder ontwikkelen? Kies voor een dubbele bachelor! De Universiteit Utrecht biedt vijf dubbele bacheloropleidingen aan.

Twee diploma’s in drie jaar

Met een dubbele bachelor haal je twee diploma's in drie jaar. Door de combinatie van vakgebieden biedt een dubbele bacheloropleiding meer diepgang en ruime toekomstmogelijkheden. Een dubbele bacheloropleiding is een combinatie van vakgebieden die elkaar goed aanvullen. Als je interesse hebt in de grensvlakken tussen vakgebieden die jou fascineren, is een dubbele bachelor iets voor jou.

Een dubbele bacheloropleiding volgen vraagt om extra inzet en ambitie, maar het kost niet dubbel zoveel tijd en werk als een enkele bachelor. Een ‘normale’ bachelor bestaat uit 180 studiepunten (60 EC per jaar). Door overlap en bijvoorbeeld vrijstellingen voor een aantal vakken, komen boven op het totaal 45 tot 75 studiepunten erbij. Dit komt neer op een aantal extra vakken per jaar en een paar uur extra studielast per week. Uiteraard word je hier goed bij begeleid.

Twee bachelors combineren

Daarnaast kan je bij de Universiteit Utrecht twee bacheloropleidingen combineren. Het is aan te raden om in je eerste jaar te starten met één opleiding.  Gedurende het jaar merk je vanzelf of je je studiepunten makkelijk haalt en je de ruimte hebt om meer vakken te volgen. Het jaar daarop kan je dan eventueel met je tweede bacheloropleiding beginnen. Natuurlijk denkt de studieadviseur met je mee. Je kunt er ook voor kiezen om naast je bacheloropleiding extra vakken te volgen van een andere opleiding. Iedere opleiding heeft namelijk vrije ruimte die je kunt invullen met vakken naar keuze of met een samenhangend pakket van vakken. Zo'n pakket heet een minor.

De Universiteit Utrecht biedt vijf dubbele bacheloropleidingen: