Ondernemerschapsonderwijs voor bachelorstudenten

Hier vind je het aanbod ondernemerschapsonderwijs voor bachelorstudenten, zowel minoren als cursussen. Er zijn ook extracurriculaire mogelijkheden.

Minors

Je eigen sociale onderneming als stageproject

Studenten die een van de ondernemerschapsminoren volgen kunnen als lid van Enactus Utrecht hun eigen sociale onderneming runnen voor studiepunten, als onderdeel van het keuzevak 'Internship Entrepreneurship & Innovation'.

Lees meer

Cursussen

Essentials of Entrepreneurship is de eerste cursus van de ondernemerschapsminoren en als keuzevak toegankelijk voor studenten van alle faculteiten.

Hieronder vind je een overzicht van alle bachelorcursussen rondom ondernemerschap, gerangschikt per faculteit. In de Osiris cursuscatalogus vind je cursusbeschrijvingen, leerdoelen en ingangseisen. Neem gerust contact op met de cursuscoördinator voor meer informatie.

Om je wegwijs te maken in het aanbod hebben we de cursussen onderverdeeld in vier categorieën:

 1. Business, Finance & Management
  De 'harde' kant van ondernemen, denk aan bedrijfskundige vakken, businessmodellen en -plannen, financiële kennis, marketing, etc.
 2. Innovation & Startup
  Aan de slag! Actiegericht onderwijs rondom innovatie, startups en/of intrapreneurship.
 3. Skills & Challenges
  Challenge-based learning en onderwijs waarbij je ondernemende vaardigheden ontwikkelt en traint.
 4. Societal Impact
  Je inzetten voor een betere wereld? Deze cursussen nemen de SDG's als uitgangspunt en/of gaan over sociaal ondernemen, duurzaam ondernemen of cultureel ondernemen.