Niet het juiste diploma

Mis je een geldig diploma voor de opleiding die je wilt gaan doen? Je kunt dan proberen om vrijstelling van de vooropleidingseis te krijgen. Dit doe je door een Colloquium Doctum-procedure te doorlopen. Je moet een aantal examens met goed gevolg afleggen om zo toegang tot de opleiding te krijgen.

Welke examens dit zijn, wordt bepaald door de Colloquium Doctum-commissie van de opleiding. Meestal gaat het om één of meerdere examens in algemene vwo-vakken. Je moet je voor de examens zelf aanmelden. Het Colloquium Doctum is beslist geen makkelijke manier om toelating te krijgen tot de opleiding van je keuze. Er worden soms hoge eisen gesteld, die een gedegen voorbereiding vragen. Laat je goed informeren en denk goed na of je de procedure wilt doorlopen.

Vraag een Colloquium Doctum op tijd aan!

Vraag het Colloquium Doctum zeker een jaar voor aanvang van je universitaire opleiding aan. Als je aanvraag vóór 1 oktober compleet en correct bij het International Student Admissions binnen is, ontvang je uiterlijk 1 december bericht van de Colloquium Doctum-commissie over de opgelegde examens. Je hebt dan voldoende tijd om je aan te melden voor de Staatsexamens. Dien je je aanvraag later in, dan weet je mogelijk niet op tijd voor welke examens je je moet aanmelden. Houd er rekening mee dat je je vóór 1 januari voor de Staatsexamens aangemeld moet hebben.

Procedure Colloquium Doctum

De procedure voor een Colloquium Doctum bestaat uit vier stappen:

Veelgestelde vragen over Colloquium Doctum

Heb je nog vragen? Kijk dan hieronder of neem contact op met Studentenservice.