Utrecht studentenstad

Studeren aan de Universiteit Utrecht betekent studeren in een bruisende en sfeervolle stad. De stad is lekker centraal gelegen, niet te groot en niet te klein. Met maar liefst zestigduizend studenten is Utrecht bovendien een echte studentenstad.

De historische binnenstad barst van de leuke winkeltjes, bioscopen, kroegen en betaalbare eettentjes. Er zijn talloze studentenverenigingen, in alle soorten en maten. Het aanbod op het gebied van sport, cultuur en ontspanning is zonder meer groot. Utrecht is een wereldstad in zakformaat, waar je je snel thuis voelt. Logisch dus dat zoveel studenten er willen wonen!

Studenten in gesprek.

Studentenorganisaties

Utrecht kent een grote hoeveelheid studie- en studentenorganisaties. Op die manier kan je snel medestudenten ontmoeten met dezelfde interesses.

Bekijk de studentenorganisaties
Student die klimt op de klimwand op de Uithof naast sportcentrum Olympos.

Cultuur & sport

De universiteit biedt veel mogelijkheden voor sportieve en culturele activiteiten als vrijetijdsbesteding voor studenten.

Ontdek de mogelijkheden
Johanna gebouw.

Op kamers

In Utrecht op kamers wonen is niet alleen leuk, maar soms ook handig. Begin op tijd met het zoeken naar een kamer, een betaalbare kamer vinden is in Utrecht een uitdaging.

Meer informatie