Faculteit Geowetenschappen

Faculteit Geowetenschappen onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie.

Uitgelicht
DeepNL
Het NWO-programma DeepNL verbetert het fundamentele begrip van de dynamiek van de diepe ondergrond door menselijk ingrijpen.
Kop in het zand. Beeld: Aike Vonk
Nederland zal een antwoord moeten vinden op de zeespiegelstijging. Want die stijgt; de vraag is alleen hoe snel.
GGHDC Logo
Veel experts zijn bezig met het constant verbeteren van jouw gezondheid. Dit nieuwe virtuele datacentrum bundelt mondiale gezondheid en omgeving.
Hub: Pathways to Sustainability
De faculteit Geowetenschappen is met zijn unieke combinatie van sterk fundamenteel onderzoek, innovatieonderzoek, governance en wereldwijde modellen nauw betrokken bij dit thema.

Nieuws

13 december 2019
Het thema van de conferentie op 5 maart 2020 in TivoliVredenburg is ‘accelerating the sustainability transformation’.
10 december 2019
Minder sedimentaanvoer zorgt in de Mekongdelta voor verzilting van rivierwater en een hoger getij, schrijven onderzoekers van de Universiteit Utrecht.
9 december 2019
Onderzoekers hebben in kaart gebracht welke watertorens het belangrijkst zijn voor mensen die benedenstrooms leven, en hoe kwetsbaar ze zijn voor veranderingen.
RSS

Agenda

10
jan
10 januari 2020 16:15 - 17:15
Oratie van Roderik van de Wal, hoogleraar Zeespiegel en invloed op de kust
14
jan
14 januari 2020 13:00 - 17:00
5e Editie van de jaarlijkse Christiaan Bruningslezing, voor onderzoekers en professionals uit de praktijk van rivieren en estuaria.
RSS