Faculteit Geowetenschappen

Faculteit Geowetenschappen onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie.

Uitgelicht
DeepNL
Het NWO-programma DeepNL verbetert het fundamentele begrip van de dynamiek van de diepe ondergrond door menselijk ingrijpen.
Kop in het zand. Beeld: Aike Vonk
Nederland zal een antwoord moeten vinden op de zeespiegelstijging. Want die stijgt; de vraag is alleen hoe snel.
GGHDC Logo
Veel experts zijn bezig met het constant verbeteren van jouw gezondheid. Dit nieuwe virtuele datacentrum bundelt mondiale gezondheid en omgeving.
Hub: Pathways to Sustainability
De faculteit Geowetenschappen is met zijn unieke combinatie van sterk fundamenteel onderzoek, innovatieonderzoek, governance en wereldwijde modellen nauw betrokken bij dit thema.

Nieuws

13 januari 2020
Circulaire startups hebben ambitieuzere circulaire strategieën en doen meer aan circulaire innovatie dan grote, gevestigde bedrijven.
logo NWO
13 januari 2020
De wetenschappers kunnen met deze beurs onderzoek doen aan topinstituten in het buitenland en doen zo op internationaal niveau onderzoekservaring op.
7 januari 2020
Videoregistratie van de inaugurale rede van prof. Wilfried van Sark van de Universiteit Utrecht over de rol van zonne-energie in de samenleving.
RSS

Agenda

24
jan
24 januari 2020 14:30 - 15:15
Karla Münzel onderzocht onder welke omstandigheden autodelen kan opschalen
28
jan
28 januari 2020 09:00 - 17:00
Kom naar het slotevenement van het FLOODLABEL project.
RSS