Faculteit Geowetenschappen

Faculteit Geowetenschappen onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie.

Uitgelicht
DeepNL
Het NWO-programma DeepNL verbetert het fundamentele begrip van de dynamiek van de diepe ondergrond door menselijk ingrijpen.
Kop in het zand. Beeld: Aike Vonk
Nederland zal een antwoord moeten vinden op de zeespiegelstijging. Want die stijgt; de vraag is alleen hoe snel.
GGHDC Logo
Veel experts zijn bezig met het constant verbeteren van jouw gezondheid. Dit nieuwe virtuele datacentrum bundelt mondiale gezondheid en omgeving.
Hub: Pathways to Sustainability
De faculteit Geowetenschappen is met zijn unieke combinatie van sterk fundamenteel onderzoek, innovatieonderzoek, governance en wereldwijde modellen nauw betrokken bij dit thema.

Nieuws

12 november 2019
Was het mondiale klimaat tijdens het Trias zo veel warmer dan vandaag? Of lag Nederland destijds veel zuidelijker?
Niko Wanders en Erik van Sebille
7 november 2019
Hydroloog Niko Wanders en Erik van Sebille wonnen beide in 2018 de UU-Publiprijs vanwege hun sterke én frequente mediaoptredens.
Dr. ir. Niko Wanders
5 november 2019
Wanders ontvangt de prijs voor zijn baanbrekende onderzoek naar weersextremen en zijn prominente rol in wetenschapscommunicatie.
RSS

Agenda

20
nov
20 november 2019 16:15 - 18:00
Tjeerd Joris Bouma is voornemens op zijn ambt te aanvaarden met het houden van een oratie getiteld: To drown or not to drown! Maakt natuur (het) verschil?
RSS