Nieuws

Degrowth. Credit: iStock/com/feellife
17 april 2019
Het symposium over 'living on a finite planet – alternatives to economic growth' zal plaatsvinden op Universiteit Utrecht 28 Juni.
16 april 2019
Met Climate Proof Vietnam krijgt Vietnam ondersteuning in het opleiden van professionals op het gebied van waterbeheer.
Doug Hayden
13 april 2019
Een nieuw soort papier met cellulosevezels van enkele nanometers dik heeft de potentie om een duurzaam alternatief te worden voor plastic verpakkingen.
Konijnen in Zuid-Kennemerland. Foto: Ruud Maaskant
12 april 2019
De samenstelling van konijnenmest is goed voor de plantenbiodiversiteit, concluderen onderzoekers van de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Brussel.
10 april 2019
Onderzoek toont aan dat het klimaat op aarde regelmatige veranderingen onderging 2,5 miljard jaar geleden.
Cyclone Idai
9 april 2019
Mozambique wordt regelmatig getroffen door tropische stormen. Fysisch-geograaf Geert Sterk legt uit hoe het kan dat cycloon Idai zo’n enorme ramp veroorzaakte.
Drijvende ijsschotsen in zee
8 april 2019
Een grote overzichtsstudie beschrijft alle gevolgen van klimaatverandering in het Noordpoolgebied.
Jogger in het park
8 april 2019
Uit een nieuwe publicatie blijkt dat beginnende en gevorderde hardlopers andere wensen hebben voor hun hardloopparcours.
Geoengineering
4 april 2019
Nederland moet een positie innemen in het debat over het kunstmatig laten afkoelen van de aarde, betoogt Frank Biermann in de Volkskrant.
4 april 2019
Uit promotieonderzoek van Laura Wagenaar blijkt dat een dieet verrijkt met niet-verteerbare vezels de behandeling van voedselallergie kan verbeteren.

Pagina's

RSS